Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Λιτόχωρο: Εκδήλωση με τίτλο «Δίον, η ιερή πόλις των Μακεδόνων»

Εκδήλωση με τίτλο «Δίον, η ιερή πόλις των Μακεδόνων» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο της δράσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στο Λιτόχωρο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στις 10 το πρωί.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις του καθηγητή Αθανασίου Μπίντα, με θέμα «Αριστοτέλης, ο δάσκαλος του Μεγαλέξανδρου», της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Έλενας Παπασταύρου, με θέμα « Η σημασία της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου», καθώς και προβολή ταινιών για τον Όλυμπο και την Πιερία, γευσιγνωσία αρχαιοελληνικών γεύσεων και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου.

«Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που στοχεύει να αναδείξει τον ανεξάντλητο πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας και ταυτόχρονα να τον αξιοποιήσει, προκειμένου να ενισχύσει τις θεματικές μορφές τουρισμού και να προσελκύσει επισκέπτες», σημείωσε ηΑντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό και να προβάλλει μέσα από στοχευμένες δράσεις τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εμπλουτίζοντας παράλληλα το τουριστικό της προϊόν, προκειμένου να δημιουργήσει μια ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα για την Κεντρική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.