Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Η μοριοδότηση μαθητών από την Γ.Γ.Α. σε ολυμπιακά και αναγνωρισμένα αθλήματα


Του Κώστα Πουντζουκίδη*
Εκτός από την άθληση του σώματος, είναι σημαντικό για έναν αθλητή - μαθητή να επιλέξει αθλήματα τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Γ.Γ. Αθλητισμού.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μοριοδότηση των αθλητών που τους δίνει το δικαίωμα πρόσβασης στις σχολές που επιθυμούν να ακολουθήσουν (ΑΕΙ – ΤΕΙ) μετά την ολοκλήρωση των σχολικών υποχρεώσεων.

Διακρίσεις σε Ολυμπιάδα
Η Γ.Γ.Αθλητισμού δίνει το δικαίωμα στους πρώτους 8 Ολυμπιονίκες να εισαχθούν σε όποια σχολή επιθυμούν καθώς και να εισαχθούν σε οποιαδήποτε δημόσια θέση (στρατός, αστυνομία κλπ).

Διακρίσεις σε παγκόσμιο πρωτάθλημα
Οι πρώτοι 6 αθλητές από Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων, να εισαχθούν σε όποια σχολή (ΑΕΙ – ΤΕΙ) επιθυμούν. Ο 7ος και ο 8ος από παγκόσμιο πρωτάθλημα μοριοδοτείται με 30% στα ΤΕΦΑΑ και 20% σε όλες τις υπόλοιπες σχολές.

Διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Οι πρώτοι τέσσερις σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων, εισάγονται σε όποια σχολή επιθυμούν ανεξάρτητα από τον βαθμό των πανελλαδικών. Ο 5ος και ο 6ος μοριοδοτείται με 30% στα ΤΕΦΑΑ και 20% σε όλες τις υπόλοιπες σχολές.

Διακρίσεις σε πανελλήνιο πρωτάθλημα
Οι πρώτοι τέσσερις σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων παίρνουν το 20% για το ΤΕΦΑΑ και 10% για τις υπόλοιπες σχολές.

Η διαδικασία: 

Ο εκάστοτε αθλητής καταθέτει τον φάκελο με τα στοιχεία και τις επιδόσεις του στα πρωταθλήματα που συμμετείχε, στην Γ.Γ. Αθλητισμού. Έπειτα η Γ.Γ.Α. αφού εξετάσει, και αποδεχτεί τις διακρίσεις, αποστέλλει βεβαίωση με την εγγραφή του αθλητή στον πίνακα διακριθέντων αθλητών.

* Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ
Ειδικότητες Γ.Γ.Α.
➤Tae kwon do - Kick Boxing -Πυγμαχία -Σωματική Διάπλαση
➤Μεταπτυχιακός Φοιτητής "Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση" Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
➤Μεταπτυχιακός Φοιτητής "Προπονητικης Αθληματων" του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ
➤Προπονητής Muay Thai
➤Προπονητής Ομάδας tae kwon do, Λιμενικού Σώματος
➤Προπονητής Αθλητικού Συλλόγου Άθλος Κιλκίς
➤10 έτη Προπονητής Αυτοάμυνας Ομάδας Ειδικών Αποστολών Λ.Σ./ΚΛΘ (Αντιτρομοκρατική)
➤Πρόεδρος για την Ελλάδα της Ομοσπονδίας WAKF Kick boxing
➤Ιδρυτής και Μέλος του Ελληνικού Συστήματος Στρατιωτικής και Αστυνομικής Αυτοάμυνας και Μάχης Επαφής Όλων των Στυλ.(Ε.Ο.Μ.Ε.)
➤Πρωταθλητής και Κυπελλούχος tae kwon do -Kick Boxing
➤2 Φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kick Boxing Wasco τα έτη 2008 και 2009
➤Διαιτητής Πυγμαχίας Γ.Γ.Α.AIBA(ΕΟΠ)
➤Διαιτητής Kick Boxing (ΠΟΚ)
➤Διαιτητής Ε.Ο.Π.Τ. Διαιτητής Ε.Ο.Μ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.