Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Θεατρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δελτίο τύπου Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.)
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με την Καλλιτεχνική Εταιρεία «Αργώ» και την ηθοποιό Αιμιλία Υψηλάντη, με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Νοεμβρίου Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών 2017. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Αθήνα, περιοχή Πλατείας Καραϊσκάκη, Μετρό «Μεταξουργείο») αφιερώνει δύο παραστάσεις του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα», για το κοινό και τους καλεσμένους του Κ.Ε.Θ.Ι.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο κλασικό κείμενο της Λιλής Ζωγράφου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι και πρωταγωνίστριες για τους επτά ρόλους του έργου τις Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Μαρία Αποστολακέα. Πρόκειται για μια θεατρική «καταγγελία» της γυναικείας υποδούλωσης στην πατρική και στη συζυγική εξουσία. 

Γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας, που μέσα από τον καθωσπρεπισμό της σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις, τα πατριαρχικά στερεότυπα και την ερωτική στέρηση. 

Ένα έντεχνο δριμύ κατηγορώ στην έμφυλη καταπίεση και βία και ταυτόχρονα ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία, στο συγκλονιστικό σκηνικό της ελληνικής επαρχίας (ορεινή Κρήτη), από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Το Κ.Ε.Θ.Ι. καλεί τις/τους εργαζόμενες/ους και συνεργάτιδες/ες του, καθώς και όλες/ους τις/τους φίλες/ους του να συμμετάσχουν μαζικά στις παραστάσεις, για να τιμήσουμε από κοινού την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών. 

Οι δύο παραστάσεις για το Κ.Ε.Θ.Ι. θα παιχτούν στο θέατρο «Αργώ» την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 9.00 μμ και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 7.00 μμ, ενώ η είσοδος για τους προσκεκλημένους του φορέα θα είναι ελεύθερη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.