Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα διευρύνθηκε το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου και πλέον θα είναι ανοιχτό τις Τετάρτες από τις 9.00 π.μ. ως τις 8.00 μ.μ. Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Μουσείο, ιδίως ο κόσμος της αγοράς που εργάζεται τις έξι ημέρες της εβδομάδας.

«Είναι μία ακόμη ενέργεια προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας που επιδιώκουμε για το Μουσείο. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Μουσείο γιατί δίνουν το είναι τους για να υπηρετήσουν τους σκοπούς του.

Με πολύ μεράκι και αγώνα καθημερινό, εδώ και χρόνια ο πήχυς του Μουσείου κρατιέται πολύ ψηλά, παρά το ότι δεν απολαύει τακτικής επιχορήγησης από την πολιτεία. Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τη νεότερη ιστορία και την καθημερινή ζωή της Μακεδονίας με έναν τρόπο διαφορετικό και ιδιαίτερο, προσιτό κι ενδιαφέροντα για όλους.

Να «αγγίξει» τα κειμήλια του Μακεδονικού Αγώνα, να γνωρίσει τις μορφές του» δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νικόλαος Μαργαρόπουλος.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα 09:00-14:00

Τρίτη 09:00-14:00

Τετάρτη 09.00-20.00

Πέμπτη 09:00-14:00

Παρασκευή 09:00-14:00

Σάββατο 10:00-14:00

Κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τις εξής εκθέσεις:

-Μόνιμη έκθεση

Στις επτά αίθουσες του ισογείου προβάλλονται παραστατικά οι κυριότερες φάσεις της ιστορίας της Μακεδονίας του 19ου και των αρχών του 20ού αι. Και οι κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που επηρέασαν αποφασιστικά το μέλλον του Ελληνισμού της περιοχής

-Θέατρο σκιών

Τη σχολική χρονιά 2017-2018, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα φιλοξενεί, στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, την έκθεση με τίτλο «Το Ηρωϊκό Δράμα στο Θέατρο Σκιών».

Ο Καραγκιόζης αποτελεί μέρος της λαϊκής μας παράδοσης και μέσα από τα έξυπνα αστεία του σκορπίζει γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Στην έκθεση παρουσιάζονται όλοι οι αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες, από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τις ανάγκες της έκθεσης παραχώρησαν πρωτότυπο υλικό στο Μουσείο μας σπουδαίοι Καραγκιοζοπαίχτες όπως οι: Θέμης Δούκας, Μιχάλης Ιερωνυμίδης, Οδυσσέας Κανλής, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής, Αναστάσιος Κουζής, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, Χρήστος Στανίσης, Νίκος Τζιβελέκης, Μιχάλης Χατζάκης, Γιάννης Χατζής, καθώς και άλλα ιδρύματα και ιδιώτες όπως: Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα», Σπαθάρειο Μουσείο, Θανάσης Κουτσογιάννης, Τάκης Μαζαράκης, Σοφία Μιχοπούλου και Δημήτρης Φανάρας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778

EMAIL | info @ imma . edu . gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www . imma . edu . gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09.00-20.00 & Σάββατο 10:00-14:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης ξενάγησης (υπηρεσία προσωπικής περιήγησης) σε πολλές γλώσσες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.
Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.
Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.
Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.