Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ενημερωθείτε για το σωστό τρόπο παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης

Το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με τον σωστό τρόπο παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης ενόψει της χειμερινής περιόδου 2017 – 2018.

1. Η παραλαβή πρέπει να γίνεται από κάποιον που γνωρίζει τη σχετική διαδικασία.

2, Η δεξαμενή στην οποία παραλαμβάνεται το καύσιμο πρέπει να έχει ογκομετρηθεί, ώστε να είναι γνωστό πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε σε κάθε εκατοστόμετρο ύψους της δεξαμενής:

Παραδείγματος χάριν:

➦Για ορθογώνια παραλληλεπίπεδα σχήματα : λίτρα ανά εκατοστόμετρο ύψους = [μήκος (σε εκατοστά) πλάτος (σε εκατοστά)] / 1000

Για όρθια (όχι οριζόντια) κυλινδρικά σχήματα δεξαμενών (πχ όρθια βαρέλια) : λίτρα ανά εκατοστόμετρο ύψους = {3,14 [διάμετρος (σε εκατοστά) /2]2} / 1000

3. Ο παραλήπτης του πετρελαίου να πραγματοποιεί μαζί με τον οδηγό του βυτιοφόρου μέτρηση και καταγραφή στην απόδειξη του ύψους του πετρελαίου που υπάρχει στην δεξαμενή πριν και μετά την παράδοση, ανεξάρτητα από το σχήμα της δεξαμενής ή από την δυνατότητα ογκομέτρησής της. Η ανωτέρω μέτρηση αποτελεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υποχρέωση των εμπλεκομένων στην παράδοση και διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

4. Η ανωτέρω μέτρηση γίνεται τοποθετώντας μια ευθύγραμμη βέργα κατακόρυφα στη δεξαμενή και μετρώντας το ύψος της στάθμης του καυσίμου που περιέχεται στη δεξαμενή πριν και μετά την παράδοση.

5. Ο οδηγός του βυτιοφόρου είναι υποχρεωμένος να γράφει στην απόδειξη, εκτός των άλλων, τα λίτρα που κατέγραψε ο μετρητής του βυτίου, το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή που καταμετρήθηκε πριν και μετά την παράδοση, καθώς και την ώρα παράδοσης. Η απόδειξη συνυπογράφεται από τον οδηγό και τον παραλήπτη του πετρελαίου θέρμανσης που συμφωνούν με τα αναγραφόμενα σε αυτή στοιχεία.

6. Το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου που παραδόθηκε στην δεξαμενή επί τα λίτρα ανά εκατοστόμετρο πρέπει να αντιστοιχούν στα λίτρα της απόδειξης.

7. Μικροδιαφορές στον υπολογισμό δύναται να προκύψουν λόγω σφάλματος του μετρητή (±0,5%), διόγκωσης των πλευρικών τοιχωμάτων στης δεξαμενής, κλίσης της δεξαμενής σε σχέση με την οριζόντια θέση και μη κανονικού σχήματος δεξαμενής (οβάλ σχήματα, οριζόντιοι κύλινδροι κλπ).

8. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα: 2313 330080, 2313 330030, 2313 330076

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.