Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγή γενιάς, αλλαγή νοοτροπίας

Υπογράφει ο
Γιώργος Φραγγίδης
Πρώην βουλευτής
ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Σε λίγες ώρες ξεκινά η εκλογική διαδικασία την ανάδειξη αρχηγού στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Μια διαδικασία που καλούμαστε να συμμετέχουμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες με αίσθημα ιστορικής ευθύνης για την παράταξη και τη χώρα.

Από την αρχή της διαδικασίας είχα εκφράσει τη στήριξή μου στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Γιατί ο Νίκος με το όραμά του για ένα νέο κόμμα – θεσμό, για μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη αλλά και για μια διαφορετική Ελλάδα, μακριά από το βόλεμα, τον εθνολαϊκισμό, την αναξιοκρατία, μπορεί να φέρει την ανανέωση που χρειάζεται ο χώρος και την ελπίδα για ευημερία και σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα.

Γιατί θέλει να φτιάξει ένα κόμμα που θα διαπαιδαγωγήσει τα στελέχη του -και ιδιαίτερα τα νεότερα στελέχη- ότι η πολιτική δεν είναι βόλεμα. Δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική είναι προσφορά ανιδιοτέλειας.

Γιατί θέλει να φτιάξει ένα κόμμα που κρατώντας τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, τη φιλοευρωπαϊκή ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, τις φιλελεύθερες δυνάμεις που μιλούσαν μεταρρυθμιστικά για πολλά χρόνια, μπορεί να προκαλέσει ένα δημιουργικό σεισμό στο πολιτικό σύστημα.

Γιατί μπορεί να εγγυηθεί για ένα ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα που δε θα είναι ένα συνέδριο χειροκροτητών προειλημμένων αποφάσεων. Θα είναι το πρώτο συνέδριο διαδραστικό σε όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Γιατί το όραμα του Νίκου είναι οι πολίτες να ξαναβρούν τη χαμένη τους ελπίδα, να πιστέψουν πως μπορούμε να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε αυτή η χώρα να αναταχθεί.

Γιατί ονειρεύεται μια χώρα που θα είναι παράδεισος ευκαιριών – ίσων ευκαιριών- για όλους τους Έλληνες και που οι πολιτικοί θα μιλούν στο λαό με καθαρές κουβέντες.

Μια χώρα που το πολιτικό σύστημα θα σκοτώσει τις γάγγραινες που χρεοκόπησαν την πατρίδα: τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.

Γιατί θέλει να βάλει τέλος στην κουλτούρα που λέει ότι το κράτος είναι λάφυρο του πρωθυπουργού για να γεμίζει από κομματικούς αξιωματούχους.

Γιατί μεταξύ του ακραίου και διχαστικού εθνολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της προσκολλημένης στο χθες, στα παλιά εργαλεία, στις παλιές αντιλήψεις ΝΔ, υπάρχει τρίτος δρόμος. Ο δρόμος της Δημοκρατικής παράταξης.

‘Ήρθε η ώρα να τα καταφέρουμε, ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουμε.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε ξανά η παράταξη του λαϊκού κόσμου της χώρας.

Των νέων που η κρίση τους υποχρεώνει στη φυγή και στο κοινωνικό περιθώριο.

Των μικρομεσαίων που η κυβέρνηση οδηγεί στην απόγνωση.

Των αγροτών που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος.

Των ανέργων που αισθάνονται αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας. Των ηλικιωμένων που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα.

Τώρα είναι η ώρα για αλλαγή γενιάς.

Για αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας.

Και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Καλό μας αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.