Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

1,5 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των εργαστηρίων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Στην αναβάθμιση των εργαστηρίων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η σχετική πράξη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, μετά την υπογραφή της από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στο πλαίσιό της προβλέπεται η προμήθεια επιστημονικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των εργαστηριακών υποδομών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

«Διαθέτουμε μέσω του ΕΣΠΑ 1,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια του εξοπλισμού των ΑΕΙ της περιοχής μας, αλλά και των δομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας ότι η Παιδεία για τη διοίκησή μας είναι σε πρώτη προτεραιότητα. 

Πρόκειται στην ουσία για την προμήθεια σύγχρονων επιστημονικών οργάνων, που θα εξοπλίσουν τα εργαστήρια 11 τμημάτων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προάγοντας τις ψηφιακές υποδομές του Ιδρύματος.

Ο εξοπλισμός των εργαστηρίων αποσκοπεί στην ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογικής εκπαίδευσης και στην παροχή όλων των απαραίτητων γνώσεων στους σπουδαστές για να μπορέσουν να αποκτήσουν πτυχία με αντίκρισμα και την απαιτούμενη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, σε μια ολοένα και πιο δύσκολη αγορά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα εργαστήρια που θα αποκτήσουν εξοπλισμό βασικής έρευνας είναι στα εξής τμήματα:

1.Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.

2.Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

3.Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

4.Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού.

5.Τμήμα Φυσικοθεραπείας.

6.Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

7.Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.

8.Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων.

9.Τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας.

10.Τμήμα Νοσηλευτικής.

11.Τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.