Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ναύπλιο: 9ο αντάμωμα συλλόγων καρκινοπαθών Ελλάδος

Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Στο 9ο αντάμωμα των συλλόγων καρκινοπαθών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στο Ναύπλιο συμμετείχε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” με μέλη και φίλους του. 

Την προηγούμενη μέρα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων συναντήθηκαν στο “Φουγάρο” όπου επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που άπτονται των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς. 

Το αντάμωμα πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κοσμικό κέντρο του Ναυπλίου όπου τα μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων συναντήθηκαν για άλλη μια φορά όπου μέσα από μουσικές νότες έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η ζωή συνεχίζεται.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου του Κιλκίς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του Ναυπλίου επισκεπτόμενοι το Παλαμήδι, το Μπούρτζι αλλά και τις καταπληκτικές πλατείες της πόλης μέσα από την εξαιρετική ξενάγηση της ξεναγού Άννας Σεμετζή. 

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κατά την επίσκεψή τους στις Σπέτσες, το νησί της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας όπου η κατατοπιστικότατη ξενάγηση από τον πεντακισέγγονό της Παύλο Δεμερτζή - Μπούμπουλη στο σπίτι της άφησε έκθαμβο ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Φυσικά η ακουστική του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου προξένησε τον θαυμασμό τους και ταυτόχρονα την περηφάνια τους ως απογόνων των αρχαίων Ελλήνων. Το ανέβασμα στα Γεράνεια Όρη όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου προξένησε το δέος τους με το καταπληκτικό τοπίο του Κορινθιακού κόλπου να απλώνεται μπροστά τους. Με το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκδρομή.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι το αντάμωμα των συλλόγων καρκινοπαθών Ελλάδος καθιερώθηκε ως θεσμός ξεκινώντας με πρωτοβουλία της Φωτούλας Νάτσιου, πρώην Προέδρου του συλλόγου καρκινοπαθών Βεροίας η οποία προσπάθησε και πέτυχε φυσικά με την συνεργασία και των άλλων συλλόγων να οργανωθεί πριν από εννέα χρόνια λόγω του μήνα Οκτώβρη ως μήνα κατά του καρκίνου του μαστού. 

Πρόκειται για ένα αντάμωμα που ξεκίνησε με το μεράκι και την προθυμία όλων των συλλόγων, αρχικά λίγων και μετά όλο και περισσότερων, με μοναδικό ζητούμενο την προάσπιση των δικαιωμάτων του κάθε καρκινοπαθούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.