Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Μία έναρξη με ερωτηματικά;;;

Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Μέλους διοικητικού συμβουλίου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Προσερχόμενη στο Επιμελητήριο Κιλκίς για να συμμετάσχω ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου στη διαδικασία εκλογής νέας διοικητικής επιτροπής και εκλογή προέδρων Τμημάτων και εκπροσώπων για τις γενικές συνελεύσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κιλκίς, προβληματίστηκα έντονα, διότι χωρίς να είχε προηγηθεί η ανάρτηση της ανακήρυξης των αποτελεσμάτων των εκλογών, έλαβα την πρόσκληση στις 8 Δεκεμβρίου, τρεις μέρες δηλαδή αμέσως μετά το πέρας της διεξαγωγής των εκλογών στις 3,4 & 5 Δεκεμβρίου του 2017, σαν να λέμε δηλαδή με το κλείσιμο της κάλπης. Μία διαδικασία τυπική μεν, αλλά η οποία ακόμα αναρωτιέμαι γιατί δεν έγινε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΦΕΚ και όπου δη.

Αν και τονίζεται από πολλούς πάμπολλες φορές ότι όλα λειτουργούν άψογα, φτάσαμε στο σημείο να συνεδριάζουμε δύο ώρες αμέσως μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των εκλογών στη “Διαύγεια”. Και ακόμη απορώ, γιατί τόση βιασύνη αφού έχουμε προθεσμία δεκαπενθημέρου;

Στα ερωτήματα που τέθηκαν τόσο από τον Κωνσταντίνο Βιολιτζή, επικεφαλής του Συνδυασμού “ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ” όσο από συμβούλους του, δόθηκαν “δικαιολογημένες απαντήσεις” και όσον αφορά στην μη ολοκλήρωση του ισολογισμού έτους 2016 (ευθύνη ορκωτού λογιστή) και όσον αφορά στην τυπικότητα της διαδικασίας ανακήρυξης των εκλογών (ευθύνη προέδρου εφορευτικής επιτροπής).

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τους Συμβούλους του Συνδυασμού “ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” να καταλαμβάνουν τόσο τα αξιώματα της διοικητικής επιτροπής, όσο και των προέδρων των Τμημάτων. Το “άνοιγμα” του προέδρου Παύλου Τονικίδη προς τον Συνδυασμό του Κωνσταντίνου Βιολιτζή “ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ”, μετά από δύο έτη να αναλάβουν μέλη της αντιπολίτευσης τα προεδρεία των Τμημάτων ήταν άτυπο και χρονικά, αλλά και άφησε ένα παραθυράκι σκεπτικισμού, σε δύο χρόνια τι εξελίξεις θα έχουμε σε τοπικό επίπεδο Κιλκίς και Παιονίας; (αυτοδιοικητικές, περιφερειακές εκλογές).

Ενδιαφέρουσα ήταν η αυτοπρόταση του Κωνσταντίνου Βιολιτζή να θέσει υποψηφιότητα ως εκπρόσωπος στις γενικές συνελεύσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Όπως ήταν αναμενόμενο από την ψηφοφορία που ακολούθησε εκπρόσωπος εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Σιωνίδης με ψήφους 11-9.

Τελικά στα κάθε είδους “ανοίγματα” θα πρέπει να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο μάς γίνονται, για ουσιαστικό ή τυπικό; Και αν τελικά η διοίκηση και διεύθυνση του Επιμελητηρίου λειτουργούν με τέτοιους τρόπους στα τυπικά, τότε στα ουσιαστικά τι θα γίνεται;

Προς όφελος των μελών του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνε Βιολιτζή τα μάτια σου 1014 στη Διοικητική Επιτροπή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.