Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

"Άντε και στο Κιλκίς σύντροφοι"

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει! Να γελάς ή να κλαις;
Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γκάζι άνοιξε πρόσφατα ένα μαγαζί το οποίο πρέπει να είναι μοναδικό στο είδος του. Ο λόγος για το Πολιτιστικό κέντρο «Η Αλλαγή» που έχει ως σύνθημα «Σαμπάνια, Σολομός, Σοσιαλισμός». 


Ναι σωστά καταλάβατε οι παλαιότεροι σε ηλικία, η αναφορά του καταστήματος αφορά την «Πασοκική περίοδο». Μια περίοδος έντονα αμφιλεγόμενη, αφού άλλοι θεωρούν πως ζήσαμε τότε υπέροχα χρόνια ευμάρειας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως σήμερα πληρώνουμε τα γούστα του παρελθόντος με δανεικά χρήματα. 

Ότι κι αν συνέβη το θέμα είναι πως αυτός ο χώρος δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο σε όποια πολιτική παράταξη κι αν ανήκει. 

Διότι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι διάχυτος ο σαρκασμός, ο αυτοσαρκασμός, η σάτιρα, η προπαγάνδα, η ακόμη και η γλυκιά νοσταλγία ενός παρελθόντος που σημάδεψε και θα σημαδεύει το παρόν και το μέλλον μας. 

Αρνητικά ή θετικά, πάρτε το όπως θέλετε. Η αισθητική διακόσμηση και το ντεκόρ του μαγαζιού είναι Πασοκικό 80's με καταπράσινα τα πάντα. Συνθήματα εποχής, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, φωτογραφίες κ.α. συνθέτουν ένα σκηνικό που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, από γέλιο και πλάκα, μέχρι και θυμό σε κάποιους. 

Όσο για τον τιμοκατάλογο ποτά και πιάτα έχουν ονομασίες όπως «Βρώμικο 89» που είναι σάντουιτς με κοτόπουλο, «Μεθυσμένος Ήλιος», «ΓΑΠ cake», « Πασοκίτο», «Προφι-ντελόρ» κ.α. 

Άντε και στο Κιλκίς σύντροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.