Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου "Η Αξιούπολη που αγάπησα"



Κείμενο: Κωστής Μανασής
Έγινε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017  η παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας κ. Βασίλη Τσακρακλίδη "Η Αξιούπολη που αγάπησα". Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αξιον Εστί, καθότι η Αξιούπολη στερείται παντελώς τέτοιου χώρου, είτε δημοτικού είτε ιδιωτικού,και παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο παρουσιάσθηκε το βιβλίο.


Οι κ.Παντελής Σαββίδης δημοσιογράφος,Παναγιώτης Καϊσίδης δημοσιογράφος, Αποστολίδης Ηλίας δασολόγος,και ο Κώστας Παπαδημητρίου πρώην Δήμαρχος, παρουσίασαν ο καθένας με τον τρόπο του με γλαφυρότητα και επεξηγήσεις σε ορισμένα σημεία, την προσπάθεια του συγγραφέα να μεταφέρει μνήμες και αναμνήσεις από την ζωή του στην γενέτειρα του πόλη, πριν φύγει για σπουδές και εγκατάσταση στην Αθήνα.

Και οι τέσσερις παρουσιαστές και οι ίδιοι εσωτερικοί πρόσφυγες (Θεσ/νίκη-Αθήνα) τόνισαν την αγάπη και το ενδιαφέρον του συγγραφέα να αφήσει έντυπα πλέον τις αναμνήσεις του και στοιχεία για την ιστορία της πόλης με την βοήθεια φίλων και ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά.

Τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα, από τον διοργανωτή Μουσικό Σύλλογο Αξιούπολης "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ". Στην συνέχεια η χορωδία του συλλόγου απέδωσε έργα Ελλήνων συνθετών και ένα τραγούδι του συμπολίτη μας Μιχάλη Τερζή.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση από τις κυρίες της χορωδίας. Το βιβλίο διατέθηκε δωρεάν σε όλους τους Αξιουπολίτες, με την φιλική παρότρυνση του συγγραφέα το οποιοδήποτε ποσόν που θα συγκεντρωθεί (που μπορεί και θέλει να βοηθήσει) ο καθείς να διατεθεί από τον Σύλλογο, στην προσπάθεια που γίνεται, να διαμορφωθεί ένας χώρος στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου (νυν Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) σε χώρο εκδηλώσεων που τόσο πολύ στερείται η πόλις μας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του,o εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημήτριου, πανοσιολογιώτατος πρωτοσύγγελος της μητρόπολης μας ,πατήρ Αγαθάγγελος,ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αξιούπολης κ.Κ.Ζηλελίδης, ο στρατηγός Ε.Α κ..Δημήτρης Οικονόμου και οι πρ.Δήμαρχοι της Αξιούπολης κ.κ Γ.Πολυχρονίδης και Σ.Συμεωνίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.