Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η κορυφαία πολυτέλεια της Mercedes-Benz S-Class

Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Πηγή: www.gocar.gr
Το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα της Mercedes-Benz είναι δίχως άλλο η S-Class, ένα μοντέλο με κορυφαία πολυτέλεια και τεχνολογία, το οποίο βρίσκεται πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως στην κατηγορία του ξεπερνώντας τα 300.000 αυτοκίνητα.

Με επιβλητική σχεδίαση, και μεγάλες διαστάσεις, η νέα S-Class είναι διαθέσιμη σε δύο μήκη αμαξώματος, ένα μεγάλο και ένα μεγαλύτερο (long). 

Σε κάθε περίπτωση η άνεση για τους επιβάτες εξασφαλισμένη χάρη στην ανάρτηση MAGIC BODY CONTROL που δρα προνοητικά χρησιμοποιώντας μια νέα εξελιγμένη στερεοσκοπική κάμερα που διαβάζει το οδόστρωμα και αποσβένει τις κακοτεχνίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πέρα από την απαράμιλλη ποιότητα και πολυτέλεια που έχει στο εσωτερικό της η νέα S-Class, διαθέτει το σύστημα ελέγχου ανέσεων Energizing. Αυτό ρυθμίζει τον κλιματισμό, αρωματίζοντας το περιβάλλον, τη θερμοκρασία των καθισμάτων και των επιφανειών γενικότερα, τον εσωτερικό φωτισμό (64 χρώματα) και τη μουσική, ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεση του ιδιοκτήτη.

Αν είσαστε από αυτούς που απολαμβάνετε την οδήγηση και προτιμάτε να είσαστε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου σας, τότε η S-Class σας προσφέρει ένα τέλειο περιβάλλον και σε αυτή την περίπτωση. Δύο μεγάλες οθόνες 12,3 ιντσών που καταλαμβάνουν τη θέση του κλασικού πίνακα οργάνων και εκτείνονται μέχρι το μέσο του ταμπλό, αναβαθμίζοντας το τεχνολογικό υπόβαθρο του έτσι και αλλιώς κορυφαίου σε αυτή τον τομέα, μοντέλου.

Η νέα γενιά κινητήρων δίνουν έμφαση στην απόδοση. Η έκδοση S 450 η οποία είναι διαθέσιμη και ως 4MATIC αποδίδει 367 ίππους και 500 Nm ροπής και έχει κατανάλωση 6,6 lt/100 km με εκπομπές CO2 150 gr/km. Η ισχυρότερη 6κύλινδρη πλέον S 500 φτάνει τους 435 ίππους και τα 520 Nm ροπής και σε σχέση με την προηγούμενης γενιάς 8κύλινδρη S 500 έχει 22% χαμηλότερες εκπομπές CO2 (150 gr/km).

Η S 560 4MATIC φοράει έναν 8κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 469 ίππους και 700 Nm ροπής, με τον συγκεκριμένο biturbo μοτέρ να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο οικονομικά παγκοσμίως, με κατανάλωση 8,5 lt/100 km, τιμή που σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση της προηγούμενης γενιάς είναι 10% πιο χαμηλή. 

Παράλληλα υπάρχει και η Mercedes-Maybach S 560 4MATIC με τον ίδιο κινητήρα. Πιο πάνω τοποθετείται η Mercedes-Benz S 600 με V12 κινητήρα απόδοσης 530 ίππων και 800 Nm ροπής! Στην Mercedes-Maybach S 650 η ισχύς ανεβαίνει στους 630 ίππους και η ροπή στα 1.000 Nm.

H Mercedes-AMG S 63 4MATIC φοράει έναν 4λιτρο biturbo κινητήρα με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων που αποδίδει 612 ίππους, ενώ στην κορυφαία εκδοχή της, η Mercedes-AMG S 65 εφοδιάζεται με ένα 12κύλινδρο κινητήρα 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής. 

Η νέα S-Class είναι διαθέσιμη και σε δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις S 350 d και S 400 d με 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 210 και 250 ίππων με ροπή 600 και 700 Nm αντίστοιχα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.