Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Η θεατρική παράσταση «Peace Talk» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Peace Talk» σε σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία, και σκηνοθεσία Χριστιάνας Λαμπρινίδη, μια παραγωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής την Παρασκευή 08 και Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για το έργο:
Εννέα γυναίκες της Κομοτηνής, χριστιανές και μουσουλμάνες, μιλούν για την πόλη τους, τη ζωή μέσα σ αυτή, τα κρυφά, τα φανερά και τα ανείπωτα.

Ξυπνούν μνήμες και εμπειρίες, λέγοντας αλήθειες που ποτέ δεν έχουν ειπωθεί.

Εννέα γυναίκες της Κομοτηνής τολμούν και μας δείχνουν την πόλη που ζουν μαζί και αγαπούν

Ποιά είναι η Κομοτηνή των γυναικών;

Πώς ακούει η Θεσσαλονίκη τη Θράκη;

Πώς αφυπνίζονται οι πόλεις τη στιγμή που ακούγονται οι λέξεις από τις ίδιες τις γυναίκες;

Υπάρχει μια γλώσσα των πόλεων;

Υπάρχει.

Υπάρχει μια συμφιλίωση που συμβαίνει στο κέντρο της σύγκρουσης;

Υπάρχει.

Υπάρχει μια χαρά που ζευγαρώνει με την αλήθεια;

Υπάρχει.

22 χρόνια μετά ερχόμαστε ξανά στη Θεσσαλονίκη.

Τότε ήρθαμε με τα “Ρήγματα στη Σιωπή: Πώς Διδάσκεται Η Τόλμη”, τώρα ερχόμαστε με το PEACE TALK. - τι είναι το peace talk;

Εννέα γυναίκες της Κομοτηνής, χριστιανές και μουσουλμάνες, δρουν μέσα στην αλήθεια τους και μέσα από τα κείμενά τους διαφεντεύουν την «πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση».

Σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Χριστιάνα Λαμπρινίδη, κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης, Φωτογράφος : Άγγελος Μίχας, διεύθυνση παραγωγής : Μανόλης Σάρδης

Παίζουν με κείμενα δικά τους :

Δανάη Δερμεντζοπούλου, Έφη Καλεντερίδου, Βιβή Κολεντζαρίδου, Άννα Ξενοδοχίδου, Θεανώ Πασχάλη, Ελένη Στεργιάδου - Καρακατσούλη, Σοφία Τερζή, Νετζιλά Τσαούς, Τζαχιδέ Χασεκή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.