Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε οδικά σημεία στους νομούς Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης - παγετού, από σήμερα (10-01-2017), με αποφάσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων ως ακολούθως:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, 20.30: Σχεδόν παντού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Προπονήσεις και πάλι στις 16 Ιανουαρίου 2017 για τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Ανακοίνωση Κιλκισιακού
Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ανακοινώνει πως οι προπονήσεις της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ θα ξεκινήσουν και πάλι στις 16 Ιανουαρίου. Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας προέχουν, και ως εκ τούτου αναβάλλονται για αυτή την εβδομάδα οι προπονήσεις.

Δεκάδες πάλι τα θανατηφόρα τροχαία την περίοδο των εορτών

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων (από 19 Δεκεμβρίου 2016 έως 09 Ιανουαρίου 2017) καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια λιγότερα τροχαία ατυχήματα και τραυματισθέντες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση από την Εύα Καϊλή για το θέμα των προσφύγων και των αστέγων


Δελτίο τύπου Εύας Καϊλή
Με κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φέρνει για τρίτη φορά στην επικαιρότητα το θέμα της προστασίας των προσφύγων και των αστέγων στην Ελλάδα από το δριμύ ψύχος του χειμώνα.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, 17.00: Σχεδόν παντού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, 15.00: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας - Συμβουλές για οδηγούς και πεζούς

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

"Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την Επικράτεια επιβάλλουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες"

Δελτίο τύπου Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
Την ανάγκη για την άμεση απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την ελληνική επικράτεια τουλάχιστον μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζητά με κατεπείγουσα επιστολή της η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε πλήρη κινητοποίηση ο μηχανισμός αποχιονισμού και εκτάκτων αναγκών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε πλήρη κινητοποίηση είναι στο σύνολό του ο μηχανισμός αποχιονισμού και εκτάκτων αναγκών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και με την ευθύνη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και των κατά τόπους Αντιπεριφερειών.

Συναυλία - Αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, στα Γιαννιτσά

Δείτε νεώτερη ανακοίνωση ΕΔΩ
To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διοργανώνουν Συναυλία - Αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη  «Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ» με τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα».

(Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, 13.00) Ελλάδα: Διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Α’ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ – ΠΑΓΕΤΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
- Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, από το 4ο χλμ. στο ρεύμα προς Θήβα, (Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ-των, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων).
Περιφ. Ο. Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το Σ.Ν Πεντέλης «414» χλμ, έως το ύψος της Λ. Διόνυσου.

Ετήσιος χορός Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας"

O Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας" σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:30 στο "Κτήμα των Ευχών".

Κιλκίς: Συνέλαβαν 37χρονο για εκκρεμή σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (09-01-2017) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντος εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κλειστά και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία στο νομό Κιλκίς

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του ψύχους (ολικός παγετός), οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας αποφάσισαν τα εξής:
Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (και Νηπιαγωγεία), αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, θα παραμείνουν κλειστές.

Λειτουργία γυμναστηρίου Kinesis Gym Kilkis

Η διεύθυνση του γυμναστηρίου Kinesis-Gym σας ενημερώνει ότι το γυμναστήριο λειτουργεί κανονικά με ωράριο 8:30 - 23:00.
Κανονικά και τα ομαδικά προγράμματα άθλησης
εκτός από τα παιδικά τμήματα που θα επαναλειτουργήσουν με την επανέναρξη των δημοτικών σχολείων.

Θεσσαλονίκη: Λιζέτα Καλημέρη και Dilek Koc στη "Βεντέτα" (Live Stage)

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στη "Βεντέτα" (Live Stage), δύο τραγουδίστριες (Λιζέτα Καλημέρη και Dilek Koc), από δυο διαφορετικές χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) τραγουδούν τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή αλλά και τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία καθώς και τραγούδια των χωρών τους.

1η συνάντηση του Τοπικού Ενεργειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε στοχευμένες δράσεις για την προώθηση του Συμφώνου των Δημάρχων προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η 1η συνάντηση του Τοπικού Ενεργειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου EMPOWERING θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασιλίσσης Όλγας 198, Θεσσαλονίκη).

Κλειστό και σήμερα το Πολυάνειο Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς

Και σήμερα 10 Ιανουαρίου 2017, το Πολυάνειο Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς δεν θα λειτουργήσει, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Για αύριο θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Ερώτηση ΚΚΕ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Ερώτηση ΚΚΕ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στους χιλιάδες ξεριζωμένους, από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, βρίσκονται περίπου 22.000 παιδιά, με βάση στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης. Ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα, βασικό αναδεικνύεται το ζήτημα της εκπαίδευσης και της συνολικότερης στήριξης των παιδιών αυτών.

Κατερίνη: Τσάκωσαν 4 νεαρούς για διαρρήξεις παγκαριών σε 3 εκκλησίες

Οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής της εγκληματικότητας, οδήγησαν στη σύλληψη 4 ατόμων, την στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν χρήματα από Ιερό Ναό στην Πιερία.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, 08.00 π.μ.: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2017, μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Παρατείνεται για τέσσερις ακόμη ημέρες μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, προχώρησε, όπως ανακοίνωσε στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι και την Παρασκευή. 

Ο σύλλογος Τόλμη στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Τόλμης" Κιλκίς
Την καθιερωμένη γιορτή "Το χωριό του Αι Βασίλη", διοργάνωσε για το 2016 ο Δήμος Κιλκίς και συγκεκριμένα από τον Τομέα Πολιτισμού όλο το πρόγραμμα με υπευθύνους τον κ. Δημήτριο Τσαντάκη και την κα Σοφία Κεσίδου. Αυτή η όμορφη γιορτή άρχισε από τις 08/12/2016 έως και 31/12/2016, στην πλατεία Ειρήνης.

Πάγωσε η λίμνη Δοϊράνη (Video)


Το Video αποτελεί ευγενική παραχώρηση του αναγνώστη και φίλου της Γνώμης Γιώργου Χνιτίδη.
(Δοϊράνη, 8 Ιανουαρίου 2017)