Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων: "Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε"

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων 
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες όλης της χώρας που επί 25 μερόνυχτα βρέθηκαν στα μπλόκα του αγώνα, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μας εξοντώνει. 

Στο 1o προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo WTF η Τόλμη Κιλκίς


Δελτίο τύπου Τόλμης Κιλκίς
1o προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo WTF όλων των ηλικιακών κατηγοριών της Ένωσης Β. Ελλάδος ΕΤΑΒΕ διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ στις 11-12 Φεβρουαρίου 2017. Στόχος των προκρίσεων είναι η συγκρότηση της επίλεκτης ομάδας μετά το 3ο προκριματικό μέσα στο 2017 και εισαγωγή στο κλιμάκιο.

Ερώτηση για την ΑΕΠΙ κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Για «συσσώρευση» αντί «επίλυση» προβλημάτων στον τομέα της προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κάνει λόγο ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή το πόρισμα για την διαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ κατηγορώντας παράλληλα την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για καθυστέρηση στην κατάθεση νομοσχεδίου που θα θωρακίσει θεσμικά τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συλλυπητήρια Σούλη Καζαντζίδη για το θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου

Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Για την αιφνίδια απώλεια του πρώην Υπουργού, Βουλευτή νομού Βοιωτίας της ΝΔ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του. Καλό Παράδεισο.

Και το μήκος αυτής ... μικρόν - Τι είναι αυτό;


Η Γνώμη ξεκινά μια προσπάθεια για την ανάδειξη ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Πέθανε ξαφνικά ο Βαγγέλης Μπασιάκος

- Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Βαγγέλης Μπασιάκος
- Ο Βαγγέλης Μπασιάκος ήταν 63 ετών πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ
- Σοκ στον πολιτικό κόσμο

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 63 ετών ο πρώην υπουργός της ΝΔ και βουλευτής, Ευάγγελος Μπασιάκος. Γεννήθηκε στη Θήβα και ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και πατέρας ενός γιού του Θανάση-Αριστείδη.

Παρουσίαση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2016, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσιάστηκε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Δεύτερη επείγουσα ενημέρωση πτηνοτρόφων και κατόχων οικόσιτων πουλερικών για την γρίπη των πτηνών

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κ.Α.Φ.Ε. της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Ερώτηση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για μειωμένο ΕΦΚ σε τσίπουρο και τσικουδιά

Παρέμβαση για την επιβολή μειωμένου συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το τσίπουρο και την τσικουδιά που αποτελούν άλλωστε εθνικά παραδοσιακά ποτά κατέθεσε σήμερα στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κιλκίς: Συνέλαβαν 72χρονο για 1.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, εντόπισαν και συνέλαβαν στο Κιλκίς έναν 72χρονο ημεδαπό, για κατοχή σημαντικής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων. 

Συνελήφθη 56χρονος στη Βέροια για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, κατάφεραν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες να εντοπίσουν και να συλλάβουν στην Βέροια 56χρονο ημεδαπό, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Έδεσσα: Το πρωί σκότωσε το βράδυ τον τσάκωσαν

Μετά από συντονισμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 71χρονου που έγινε χθες (16-02-2017) το βράδυ στην Έδεσσα.

Ερώτηση ΚΚΕ για την ανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας

Ερώτηση ΚΚΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας (14.02.2012), οι οποίοι είχαν συσταθεί για να παρέχουν στους εργαζόμενους προγράμματα στέγασης, όπως κατασκευές εργατικών κατοικιών, επιδότηση ενοικίου, άτοκα δάνεια, αλλά και προγράμματα μέριμνας, ψυχαγωγίας-πολιτισμού κλπ

Επείγουσα ενημέρωση πτηνοτρόφων για την γρίπη των πτηνών

Σε ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας που ήδη εφαρμόζονται για τη γρίπη των πτηνών με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αφορά στα οικόσιτα πουλερικά και τα πουλερικά ελευθέρας βοσκής και βιολογικής εκτροφής, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς έπειτα από ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, «επιβεβαιώθηκε υψηλής παθογονικότητας υπότυπος Η5Ν8 σε νεκρά πτηνά (σε κύκνο και σε αγριόπαπια), που συλλέχθηκαν στη λίμνη Βόλβη».

Θεσσαλονίκη: Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη και στον Καλδάρα, στο Καφέ του Μύλου

Ο Γιάννης Βολίκας παρέα με τον συγγραφέα Μάκη Ρουσομάνη, μας ταξιδεύουν σε τραγούδια των δύο μεγάλων συνθετών της Ελλάδας, στο Καφέ του Μύλου.

Αυτό είναι το νέο συντονιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο συντονιστικό της ΟΜ Παιονίας μετά από τις εκλογές που προηγήθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.  Τα μέλη που εκλέχτηκαν είναι οι : Γεωργίτσαρος Νικόλαος, Παναγιωτίδου Μαρία – Μάνια και ο Παραδέλης Παναγιώτης ο οποίος ορίστηκε νέος συντονιστής της ΟΜ.

Ο Σούλης τα λέει στην εκπομπή "Τα λέμε" στη Βεργίνα TV (Video)



Ο Πολιτευτής ΝΔ Ν. Κιλκίς Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Βεργίνα Τηλεόραση και την δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα (εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ).

Και το μήκος αυτής ... μικρόν - Ο Μάριος και το κοράκι


Η Γνώμη ξεκινά μια προσπάθεια για την ανάδειξη ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Πολύκαστρο: Ημερίδα με θέμα "Ορθοδοντικά προβλήματα σε παιδιά και η αντιμετώπισή τους"

Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ θα πραγματοποιήσει ημερίδα με Θέμα: "ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ", με ομιλήτρια την Παναγιώτα Χρ. Γκόλιαρη ειδικό ορθοδοντικό πτυχιούχο Α.Π.Θ ειδικευθείσα στο Πανεπιστήμιο Gothenburg Σουηδίας, πιστοπoιημένη σε τεχνικές Incognito και Invisalign. 

Δομένικο Ελασσόνας 1943: Ένα ακόμη ατιμώρητο έγκλημα του Φασισμού-Ναζισμού

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Η σφαγή στο Δομένικο Ελασσόνας από τον Ιταλικό στρατό κατοχής στις 16 Φεβρουαρίου 1943, αποτελεί ένα ακόμη ατιμώρητο έγκλημα του Φασισμού και του Ναζισμού. Φασισμός ο οποίος επειδή δεν τιμωρήθηκε ο δάσκαλος Μουσταφά Κεμάλ, υιοθετήθηκε και εξελίχθηκε και από τους μαθητές του Αδόλφο Χίτλερ και Μπενίτο Μουσολίνι.