Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσφυγες "άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού"

Του Δημήτρη Νίκογλου
Ξεριζωμός σημαίνει αποχώρηση από τον τόπο γέννησής σου, σημαίνει αποχώρηση δια της βίας και ως είθισται παρά την θέλησή σου. Πολλές φορές έχω ακούσει και στον δικό μου κύκλο να λέγονται και να υποστηρίζονται με μένος απόψεις του τύπου, να φύγουνε από δω οι πρόσφυγες, τι δουλειά έχουν αυτοί στην Ελλάδα, τι μας ήρθαν όλοι εδώ; λες και ο τόπος που εντελώς τυχαία γεννηθήκαμε και κατοικούμε είναι αγορασμένος ή τον έχουμε κατ' αποκλειστικότητα δικό μας.

Θεσσαλονίκη: Οι Μπλε και η Θεοδοσία Τσάτσου στο Principal Club Theater


Θεσσαλονίκη: Η Μαρία Παπαγεωργίου στην Ζωντανή Μαύρη Τρύπα


Πανέτοιμος ο Κιλκισιακός Β' για το παιχνίδι με τον Σταθμό Μουριών

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Η εξ αναβολής πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί το Σάββατο. Η δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού έχει μια δύσκολη αποστολή καθώς υποδέχεται στις 3 το μεσημέρι στο Σταυροχώρι τον Σταθμό Μουριών.

Εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκδρομή των εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας στην Ξάνθη – Πόρτο Λάγος

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας διοργανώνει εκδρομή στην Ξάνθη – Πόρτο Λάγος το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017.

Διάκριση μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Δροσάτου Κιλκίς

Ανακοίνωση Δημοτικού Σχολείου Δροσάτου
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στους χώρους του Κολεγίου Δελασάλ, διεξήχθη η Γ΄ φάση (και τελική  του 4ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» για μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ Τάξης, όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που προκήρυξε το Δημοτικό Σχολείο Δελασάλ. 

Τι λέει ο Γκουντενούδης για το τέλος επιτηδεύματος επαγγελματιών σε μικρούς οικισμούς

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο με την οποία τον καλεί να προβεί σε διόρθωση της λανθασμένης επιβολής τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ σε επαγγελματίες του Δήμου, καθώς συγχέεται από το υπουργείο η έννοια του χωριού που αναφέρει η νομοθεσία για το τέλος (επιβάλλεται σε χωριά μέχρι 500 κατοίκους), με αυτήν της Τοπικής Κοινότητας (η οποία όμως περιλαμβάνει περισσότερα χωριά και ως εκ τούτου ο συνολικός πληθυσμός υπερβαίνει τους 500).

Αλέξανδρος Υψηλάντης: Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

Του Θεοφάνη Μαλκίδη 
Στις 24 Φεβρουαρίου 1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης εκδίδει στο Ιάσιο την προκήρυξη του Αγώνα Ελευθερίας με τον τίτλο «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», ενώ δύο μέρες πριν είχε σηκώσει τη σημαία της «Αγιασμένης Επανάστασης» όπως ονομάζει το ξεσηκωμό ενάντια στην τυραννία ο Φώτης Κόντογλου .

Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: "Έγκλημα η μη θεραπεία στις ψυχικές ασθένειες"

Ο κοινωνικός στιγματισμός, που συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειες και την θεραπεία τους, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για «τα καθημερινά» εγκλήματα που συγκλονίζουν συχνά την ανθρωπότητα.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη, ο τελευταίος φέρεται να τους ενημέρωσε πως υπάρχουν 3 επιλογές στη διάθεσή του σχετικά με το θέμα του μεταλλείου χαλκού / χρυσού στις Σκουριές:

Θέση εργασίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς -24/2/17

Μεταλλουργική Εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΒΕΕ με έδρα στη Νέα Σάντα Κιλκίς, ζητά να προσλάβει Υπάλληλο Γραφείου με γνώσεις Λογιστικής (Βιβλία Γ' Κατηγορίας) & προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση. 
Δείτε ΕΔΩ

Έλλη Φρεγγίδου: “Γονείς και Εκπαιδευτικοί: Συνεργάτες ή Αντίπαλοι;” - Video


Ομιλία της Κιλκισιώτισσας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου με θέμα, “Γονείς και Εκπαιδευτικοί: Συνεργάτες ή Αντίπαλοι;”, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.