Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ευχές Πάσχα Σούλη Καζαντζίδη


Ο "Άθλος" Κιλκίς στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς 
Στις 2/4/2017 ήμερα Δευτέρα  πραγματοποιήθηκε ο γνωστός πλέον σε όλους Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος που ξεκινά από την περιοχή της Πέλλας και τελειώνει στον Λευκό Πύργο.

Χρηματοδότηση ΜικροΜεσαίων Εταιριών μέσω της έκδοσης Ομολογιακών Δανείων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Σπ. Τονικίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο, σας καλούν σε Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα: «Χρηματοδότηση ΜικροΜεσαίων Εταιριών μέσω της έκδοσης Ομολογιακών Δανείων από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών» την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00 στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

Ο "Άθλος" Κιλκίς στο Kavala trail Run με τον Γιώργο Σιώτη

Δελτίο τύπου "Άθλου" Κιλκίς 
Στις 12/3/2017 ήμερα Κυριακή στην ορεινή περιοχή της Καβάλας πραγματοποιήθηκε ο αγώνας τρεξίματος με την ονομασία Kavala trail Run.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή την καθιέρωση της 7ης Απριλίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας», το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:

Ευχές Πάσχα από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Ανακοίνωση Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σας ενημερώνει ότι η γραμματεία του Λ.Ε.Κ. θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017. Θα ξεκινήσει την κανονική της λειτουργία από τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 (6 – 8 μ.μ.).

Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

«ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», μία ΣΥΝ-προπόνηση ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Μία νέα δράση καινοτομίας υλοποιείται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Πρόκειται για το «ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», μία ΣΥΝ-προπόνηση ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία στα αθλήματα του boccia και της καλαθόσφαιρας (μπάσκετ), ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, θρησκευτικές πεποιθήσεις, διαφορετικά ήθη κι έθιμα. 

«Ω γλυκύ μου έαρ, μέρα Μαγιού σε χάνω…»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σας παρουσιάζει Τα Εγκώμια και αποσπάσματα από το έργο του Γιάννη Ρίτσου «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ, μέρα Μαγιού σε χάνω…» την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 και ώρα: 21:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος».

Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Απριλίου 2017 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»


"Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες, Δέσποινα Τσαγκάρη, Σοφία Μιχαηλίδου και Ευαγγελία Μαυρομάτη"

Ευχαριστήριο  4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούμε θερμά το χορευτικό τμήμα του συλλόγου "Άγιος Τρύφων" και τη δασκάλα τους κα Τσαγκάρη Δέσποινα, που παρουσίασε χορούς της Μακεδονίας την Παρασκευή 24 Μαρτίου στη γιορτή για την επέτειο της επόμενης μέρας, στο χώρο του σχολείου μας. 

Το Δ.Σ. του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων στο Μητροπολίτη Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Μητρόπολης Γουμένισσας
Τα διευρωπαϊκά σχήματα αναπτυξιακής πορείας προβλέπουν για το άμεσο μέλλον και τη συλλογική διαδημοτική “αποκέντρωση” προγραμματισμού και συνεργασίας εν είδει εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης. Πρόκειται -το καθ᾽ ημάς- για το “Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη” (Δ.Ε.Π.ΑΝ.). 

Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στην Έκθεση του "Ειδώλιο, ένας μικρόκοσμος από πηλό"

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται περιοδική έκθεση διάρκειας ενός έτους, αφιερωμένη αποκλειστικά στα πήλινα ειδώλια από τη Βόρεια Ελλάδα με τίτλο «Ειδώλιο. Ένας μικρόκοσμος από πηλό»

Κιλκίς: Δωρεάν αιτήσεις για επιστροφές εισφορών για συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Ενημερώνουμε όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους ότι όποιος  επιθυμεί να κάνει αίτηση  (ατελώς) για:
1) Επιστροφή Εισφορών Υγειονομικής Περίθαλψης
2) Επιστροφή Εισφορών Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.),
υπάρχουν σχετικά έντυπα στο γραφείο του Συλλόγου.

Διεθνιστική εκδήλωση της ΚΝΕ για την έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Διεθνιστική εκδήλωση για το Προσφυγικό διοργανώνει η ΚΝΕ το Σάββατο 8 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Κομμουνιστικών Νεολαιών από ξένες χώρες.

AMBER Alert: Εξαφάνιση της Παιδείας!

Υπογράφει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών - Λαϊκή Επιτροπή Συκεών
"Αγαπητέ γονιέ,
Άρχισαν τα όργανα! Σήκω από τη θέση σου!
Μετά το κλείσιμο δύο νηπιαγωγείων πέρσι και τον υποβιβασμό ενός δημοτικού της περιοχής μας, σειρά έχει το λουκέτο σε άλλα τρία νηπιαγωγεία της Παπαναστασίου. 

Κιλκίς: Διέρρηξε κατάστημα και τσίμπησε 433 ευρώ

Συνελήφθη χθες (4-4-2017) το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαυρονερίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της προηγούμενης μέρας διέρρηξε κατάστημα σε περιοχή του Κιλκίς και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 433 ευρώ. 

Απαγορεύεται το ψάρεμα τη λίμνη Δοϊράνη

Απόφαση Περιφέρειας Κιλκίς
Απαγορεύουμε την ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο, για προστασία της αναπαραγωγής τους, στη λίμνη Δοϊράνη (Ελληνικό Τμήμα) και σε όλα τα ρέοντα ύδατα δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη (η απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των ανωτέρω). 

Φορολογικό Σεμινάριο στο Κιλκίς


Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ» (Video)


Εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου με τίτλο «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ», συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», ο δήμος Κιλκίς, οι εκδόσεις «Ωκεανός» και το βιβλιοπωλείο «Επιλογές».

Κιλκίς: Σεμινάριο με τίτλο «Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα»

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), διοργάνωσαν Επιμορφωτικό Σεμινάριο παρουσίασης του πανελλήνιου εκπαιδευτικού Προγράμματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού: «Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα» και της αντίστοιχης δράσης «Μια Βαλίτσα Κόσμος».

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Δεξιότητες Ζωής»

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, διοργάνωσαν Επιμορφωτικό Σεμινάριο παρουσίασης του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο: «Δεξιότητες Ζωής» (Life Skills).

Μνήμες από την Τραπεζούντα: H 93χρονη Άννα Θεοφυλάκτου μιλά στο Documento

Πηγή: http://www.documentonews.gr
Μαρίνα Αγγελάκη 
Στις ακτές του Εύξεινου Πόντου η Τραπεζούντα, η «ένδοξος πόλις» της αυτοκρατορίας των Κομνηνών, ήταν κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία μια από τις σημαντικότερες περιοχές του Πόντου, τόσο πολιτικά όσο και εμπορικά, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου "Επιλογές πιάνου της Ρώσικης Σχολής" της Ευδοκίας Χοστελίδου (Video)


Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, αλλά και χαράς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο Πολυάνειο Ωδείο της Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς η παρουσίαση των δύο βιβλίων της καθηγήτριας πιάνου κ. Ευδοκίας Χοστελίδου, με τίτλο "Επιλογές πιάνου από την ύλη της Ρώσικης σχολής" (α' και β΄ τεύχος).