Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλικός αγώνας Κιλκισιακού με Πανσερραϊκό

Κάλεσμα Κιλκισιακού
Το Σάββατο στις 4 το απόγευμα ο Κιλκισιακός δίνει το τελευταίο του τεστ ενόψει πρωταθλήματος, υποδεχόμενος σε φιλικό αγώνα στις 4.00μ.μ. τον Πανσερραϊκό.
Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ προσκαλούν τον κόσμο του Κιλκίς, να δώσει δυναμικό παρών στο Δημοτικό Στάδιο, και όλοι μαζί σαν γροθιά να μπούμε και στους επίσημους αγώνες της Γ΄ Εθνικής.

Τέρμα τα διπλοπαρκαρισμένα στην οδό 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νίκου Τατίδη
Είναι τρίτη εβδομάδα που η οδός 21η Ιουνίου είναι ελεύθερη από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Εφαρμόζεται κανονικά η σήμανση των πινακίδων που απαγορεύουν την στάθμευση των αυτοκινήτων και όλων των τροχοφόρων, τους μονούς ή ζυγούς μήνες του έτους στην αντίστοιχη πλευρά του δρόμου.

Σύσφιξη σχέσεων Αλέξανδρου Κιλκίς με ΠΑΟΚ

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς 
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου η καθιερωμένη συνάντηση του Δικτύου Ακαδημιών του ΠΑΟΚ στα Γραφεία της ΠΑΕ.

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες (Φωτογραφίες, Video)

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:
➤Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες (6) ημεδαπών, μελών εγκληματικού δικτύου που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και επιχειρήσεις

Βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο εμφαίνονται τα μέλη και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων, που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο κινδύνους, ενδεχομένως και κατά της ζωής τους.

Ε.Φ.Ε.Τ. : Ανακαλείται παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, τόσο από την εταιρεία “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” όσο και μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση παιδικού επιδόρπιου γιαουρτιού, Ιταλικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη ενώ στην ετικέτα του προϊόντος αναγράφεται η φράση «χωρίς γλουτένη». 

"Επαγγελματίας οδηγός παραβιάζει προτεραιότητα"

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Α.M.
"Θέλω να καταγγείλω οδηγό λεωφορείου στη γραμμή Κιλκίς - Ευκαρπία μέσω Αργυρούπολης. Πόσες φορές την κάνει τη διαδρομή και πόσα στοπ και φανάρια έχει και κουράζεται να σταματήσει σε στοπ και βγαίνει μπροστά σε άλλο διερχόμενο κλείνοντας τον σε δρόμο με προτεραιότητα.  Σήμερα βγήκε από το στενό των νεκροταφείων της Αργυρούπολης στον κεντρικό δρόμο για Κιλκίς χωρίς να σταματήσει."

Η ΓΓΙΦ υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοάμυνά τους

Δελτίο τύπου Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
Η 22χρονη γυναίκα που σκότωσε σε άμυνα τον 45χρονο άνδρα στην Κόρινθο βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, όταν το θύμα, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, παρενοχλούσε, πρόσβαλλε και απειλούσε την ίδια και την ανήλικη (17χρονη) φίλη της.

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σπύρου Λαζαρίδη, «Μελάφτσα, Ηλιόλουστο: μνήμη πρώτων»

Μια δεκαετής περιπέτεια με αντικείμενο τον εμπλουτισμό μιας λίστας ονομάτων με φωτογραφίες προσώπων έφτασε στο τέλος της. Καταγράφηκαν οι αρχηγοί οικογενειών που εγκατέλειψαν το φθινόπωρο του 1920 το Φαχρέλ του Καρς και διαμοιράστηκαν σε χωριά της Μακεδονίας. 

Κατασκευή τεχνητού υφάλου στην περιοχή Κίτρους και στην περιοχή Λιτοχώρου

Δύο σημαντικά έργα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της παράκτιας αλιείας της Πιερίας, η κατασκευή τεχνητού υφάλου στην περιοχή Κίτρους και στην περιοχή Λιτοχώρου, συνολικού κόστους 351.912€ και 779.869,29€ αντίστοιχα, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Εσπερίδα «Τουρισμός για όλους» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (48 φωτογραφίες)

Τραγικές υποδομές, έλλειψη παιδείας, αλλά και σημάδια ελπίδας σε μια αγορά «θησαυρό»!
Κείμενο-φωτογραφίες: Παναγιώτης Γεωργιάδης
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ευρωπού


Τι λέει η Ειρήνη Αγαθοπούλου για το Δικαίωμα στην Άμβλωση

Υπογράφει η
Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου
Πρόεδρος
Κέντρου Ερευνών
Θεμάτων Ισότητας
Ξεκινά σήμερα, 28 Σεπτέμβρη, η ευρωπαϊκή καμπάνια για το δικαίωμα όλων των γυναικών -σε κάθε γωνιά του κόσμου- στην άμβλωση.

Κ.Ε.Θ.Ι.: Σημαντικό βήμα η ελεύθερη επιλογή ταυτότητας φύλου

Δελτίο τύπου Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας
Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας – Κ.Ε.Θ.Ι. χαιρετίζει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου στη Βουλή.

Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία Μνήμης;

Ο Δήμος Θέρμης και η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας -"Εύξεινος Λόγος" σας προσκαλούν στην εκδήλωση "Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία Μνήμης; ".

«Έκτρωση - οι γυναίκες αποφασίζουν»

Δελτίο τύπου Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων
Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, που τιμάται ετησίως στις 26 Σεπτεμβρίου και τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για το δικαίωμα στην έκτρωση, η ΓΓΙΦ εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή της στις θεματικές που άπτονται και των δύο αυτών επετείων, εστιάζοντας στα δικαιώματα των γυναικών, τόσο στην αντισύλληψη, όσο και στην έκτρωση.

Παρασκευή και 13, έρχονται οι γιγάντιοι δεινόσαυροι στη Θεσσαλονίκη

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες των θεματικών πάρκων «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» και «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», που έσπασαν κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, η ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνεργασία με τις δημιουργικές ομάδες Eksagon Greece IKE και DreamWorkers, σας προσκαλεί σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι απόδρασης πίσω στο χρόνο, πέρα από τα σύνορα της ιστορίας και πριν την αυγή της ανθρωπότητας.

Γεωργαντάς: «Συνεχίζεται η αδικία με το τέλος επιτηδεύματος στα μικρά χωριά»

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με θέμα: «Συνεχίζεται η αδικία με το τέλος επιτηδεύματος στα μικρά χωριά». Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης :

«Μη φοβάσαι τις πέρασα τις παιδικές αρρώστιες»

Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Πολύ συχνά ακούμε τη φράση «μη φοβάσαι τις πέρασα τις παιδικές αρρώστιες» συνήθως υπό τύπου αστειότητας και λέγοντας παιδικές αρρώστιες το μυαλό του καθενός μας πηγαίνει σε κοκίτη, διφθερίτιδα, ιλαρά. Ασθένειες που τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες δεν προξενούσαν καμία ανησυχία διότι ο εμβολιασμός από την βρεφική ηλικία ακόμη προφύλασσε τα παιδιά τα οποία «τις περνούσαν ελαφρά».

Γιορτή σταφυλιών στις Μουριές Κιλκίς

Οι Μουριές κατακτούν τις αγορές της Ευρώπης με τη ροζέ σουλτανίνα, την εκλεκτή ποικιλία επιτραπέζιου σταφυλιού Crimson.
Το τραγανό χωρίς κουκούτσι σταφύλι των Μουριών, που ωριμάζει αυτή την εποχή, θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν κάτοικοι και επισκέπτες στη Γιορτή Σταφυλιού, που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουριωτών Κιλκίς το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Θέση εργασίας στην ELVIAL Κιλκίς (27/9/2017)

Η ELVIAL ΑΕ, Βιομηχανία διέλασης αλουμινίου με έδρα το 25ο χλμ Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, αναζητά συνεργάτη για την παρακάτω θέση εργασίας.
Δείτε ΕΔΩ