Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Λύθηκε το κτηριακό πρόβλημα του ΤΕΙ και 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Με υποστηρικτικές ενέργειες και του Δήμου Κιλκίς διευθετείται η κτηριακή στέγη του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης (ΤΕΙ) Κιλκίς και του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, δύο ζητημάτων που ταλάνισαν επί μακρόν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι κτηριακοί χώροι του ΚΕΤΕΚ – ΟΑΕΔ , που απελευθερώθηκαν μετά τη μεταστέγαση του ΤΕΙ Κιλκίς στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, αξιοποιούνται για τη φιλοξενία του μαθητικού πληθυσμού του 2ου ΕΠΑΛ. Με τον τρόπο αυτό δίνεται τέλος στον κατακερματισμό του σχολείου που είχε διασπαστεί για ένα χρόνο σε τρεις διαφορετικούς χώρους (ΚΕΤΕΚ, ΟΓΕΕΚΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ και στο ασφαλές προκατασκευασμένο κτήριο του 2ου ΕΠΑΛ), αποκαθίσταται η ενιαία εκπαιδευτική του λειτουργία και το 2ο ΕΠΑΛ επιστρέφει σε ρυθμούς κανονικότητας.

Με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Κιλκίς ολοκληρώθηκε άμεσα η μεταφορά του εξοπλισμού γραφείων και θρανίων στο ΚΕΤΕΚ ενώ συγχρόνως επισκευάστηκαν βλάβες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτηρίου. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στα μέσα της εβδομάδας. Σε ότι αφορά τους εργαστηριακούς χώρους, υπενθυμίζεται ότι έχει διατεθεί από τον ΟΑΕΔ το κτήριο της Εργατικής Εστίας Κιλκίς για την υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων.

Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τη στεγαστική λειτουργία του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Κιλκίς (ΔΙΕΚ) θα τακτοποιηθεί άμεσα. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι καταρτιζόμενοί του θα φιλοξενηθούν στο ασφαλές προκατασκευασμένο κτήριο του 2ου ΕΠΑΛ και τους έχει ήδη διατεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός γραφείων και θρανίων.

Σχετικά με τη μετακόμιση του ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο του κτήριο, ο Δήμος Κιλκίς συνέδραμε για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου ενώ μεσολάβησε και στο ΚΤΕΛ Κιλκίς για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των φοιτητών από και προς το ΤΕΙ.

Με την ομαλή διευθέτηση του κτηριακού και για το ΤΕΙ Κιλκίς και για το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις δημόσιες ευχαριστίες της προς όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε όλους τους προηγούμενους μήνες: το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το οικείο ΤΕΙ Κιλκίς, τη Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κιλκίς Παναγιώτη Ανδρεάδη, τα τοπικά στελέχη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς και πάνω από όλους τον Κιλκισιακής καταγωγής Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, η συμβολή του οποίου στη μετεγκατάσταση του ΤΕΙ Κιλκίς ήταν καθοριστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.