Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σέρρες: Συνελήφθη 63χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Συνελήφθη χθες (18 Ιανουαρίου 2018) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 63χρονος ημεδαπός, για κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς ο 63χρονος σε περιοχή των Σερρών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε να κατέχει αρχαία νομίσματα και αντικείμενα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

185 νομίσματα,

3 δαχτυλίδια,

2 αιχμές βέλους και

4 μεταλλικά αντικείμενα (βαρίδιο κ.α.).

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, χρονολογούνται στην Ελληνιστική - Ρωμαϊκή περίοδο και θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Επιπλέον, από την οικία του 63χρονου κατασχέθηκαν 2 πιστόλια κρότου και ένας ανιχνευτής μετάλλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.