Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ερωτήσεις Χατζησάββα για εργασίες στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και οδοσήμανση στον κόμβο Μαυρονερίου

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Αναγκαίες εργασίες μεγάλης κλίμακας στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς»
Στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, προκειμένου να εξασφαλισθούν έστω και κατά το ελάχιστο οι κατάλληλες συνθήκες για τους μαθητές που φοιτούν εκεί, ολοκληρώθηκαν σε πρώτη φάση εργασίες μικρής κλίμακας στο κτίριο. 

Αυτές υλοποιήθηκαν με την συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, φορέων του Δήμου Κιλκίς, καθώς και με την εθελοντική προσφορά μελών της τοπικής κοινωνίας που σχετίζονται με το σχολείο αλλά και εκπαιδευτικών-μαθητών του.

Δυστυχώς όμως και παρά την αξιέπαινη προσπάθεια όλων των ανωτέρω, απαιτούνται και παρεμβάσεις μεγαλύτερης κλίμακας οι οποίες αφορούν:

1) Στην ανακαίνιση των απαρχαιωμένων και υπολειπομένων των προβλεπόμενων σε αριθμό αποχωρητηρίων μαθητών και προσωπικού.

2) Στην προσθήκη αιθουσών και εργαστηρίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης.

3) Στην τοποθέτηση ανελκυστήρα για διευκόλυνση πρόσβασης μαθητών με κινητικές δυσκολίες στους ορόφους.

4) Στην επίστρωση ελαστικού τάπητα και στην ασφαλτόστρωση της αυλής.

5) Στον έλεγχο απόδοσης, στην συνολική αξιολόγηση του συστήματος θέρμανσης και στον εκσυγχρονισμό του.

Αυτές οι εργασίες δυστυχώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν μόνο με εθελοντική εργασία ή με εράνους. Είναι αναγκαία η συνδρομή του αρμοδίου Υπουργείου

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιες ενέργειες το αρμόδιο Υπουργείο θα συνδράμει προς την κατεύθυνση υλοποίησης των ως άνω επιβαλλόμενων εργασιών στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και επί ποιου χρονοδιαγράμματος;

«Σχετικά με την έλλειψη επαρκούς οδοσήμανσης στον κόμβο Μαυρονερίου-Κιλκίς»


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κατάσταση η οποία επικρατεί στον παράδρομο ο οποίος παρακάμπτει το εργοτάξιο του έργου της διαπλάτυνσης της οδού κόμβου Μαυρονερίου-Κιλκίς, στο ύψος του στρατοπέδου Παπαθεοφίλου στην Κρηστώνη, δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι κινούνται σε αυτόν.

Μόλις πέσει το φως της ημέρας, λόγω της ελλιπούς και πρακτικά ανύπαρκτης οδοσήμανσης και κυρίως της έλλειψης διαχωριστικής γραμμής του παράδρομου, οι διερχόμενοι οδηγοί δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν την διαδρομή την οποία θέλουν να ακολουθήσουν και πολλάκις καταλήγουν, χωρίς να το επιθυμούν, εντός του οικισμού της Κρηστώνης. 

Επίσης, λόγω των πολλών και συνεχόμενων κλειστών στροφών, προκαλούνται σε καθημερινή σχεδόν βάση, τροχαία ατυχήματα, με υλικές μόνο ευτυχώς μέχρι στιγμής ζημίες.

Επειδή το εν λόγω έργο θα διαρκέσει καιρό, η αρμόδια υπηρεσία επιβάλλεται να επανατοποθετήσει τα απαραίτητα για την ασφαλή κυκλοφορία φωσφορίζονται πασσαλάκια καθώς και πινακίδες, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή κυκλοφορία και κυρίως να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρού τροχαίων δυστυχήματος, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει προκειμένου να τοποθετηθούν φωσφορίζοντα πασσαλάκια καθώς και πινακίδεςσήμανσης στο εν λόγω σημείο, πριν συμβεί σοβαρό τροχαίο δυστύχημα και εφόσον ναι, πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό;

Πότε επιτέλους θα παύσετε να αποφεύγετε με την ανεύθυνη και προκλητική στάση σας, το καθήκον το οποίο σαφέστατα υπέχετε για ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εσείς ο «δημοκράτης» Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Φάμελλος Σωκράτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.