Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

7ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός: Πρώτο βραβείο στη δική μας Κατερίνα Αμπράζη, δασκάλα του 7ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην οποία βραβεύθηκαν οι διακριθέντες του 7ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου Αγρινίου “Κωνσταντίνος Χατζόπουλος”. 


Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση για να παρακολουθήσει τις βραβεύσεις, ενός διαγωνισμού που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του λογοτέχνη Πέτρου Δήμα.

Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου Αγρινίου “Κωνσταντίνος Χατζόπουλος”, Βασιλική Κ. Μαραγιάννη.

Έπειτα το λόγο πήρε ο τέως Αναπληρωτής Καθηγητής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Απόστολος Μπενάτσης, με θέμα “το μυθολογικό και ιδεολογικό σύμπαν του Πέτρου Δήμα”.

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Νίκο Καραγιώργο.

Στη συνέχεια μίλησαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής: Ευριπίδης Γαραντούδης (Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.), Παναγιώτα Καραβία (Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και η Μαρία Τοπάλη (βιβλιοκριτικός και ποιήτρια).

Μετά τις ομιλίες απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι, ενώ απαγγέλθηκαν τα διακριθέντα ποιήματα.

Στο πιάνο ήταν η κ. Χριστίνα Κορκοντζέλου από το Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης της κ. Κατερίνας Παπαδημητρίου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου, κ. Παναγιώτης Δρέλλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και η αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ
7ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού 2017
(εις μνήμην του Αγρινιώτη Ποιητή Πέτρου Δήμα)

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ (400 ευρώ): «Χωρίς εσένα», Κατερίνα Αμπράζη, εκπαιδευτικός Π.Ε. από Κιλκίς

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ(300 ευρώ): «Η εξορία του Σείριου», Αντώνιος Ευθυμίου, πολιτικός μηχανικός από Μόναχο

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ(200 ευρώ): «Περσεφόνη», Νικολέτα Ζαμπάκη, ΜΔΕ Φιλολογίας από Κοζάνη

α΄ Έπαινος: «Τα άλογα του Παρθενώνα», Γιώργος Μπαρμπέρης, Χημικός από Αθήνα

α΄ Έπαινος: «Βροχή», Κων/νος Ρούσσινος, φιλόλογος από Κέρκυρα
(ισοβάθμησαν)

β΄ Έπαινος: «Τα βήματά μου», Ιωάννης Κοψίνης, εκπαιδευτικός(ΑΣΚΤ) από Πάτρα

γ΄ Έπαινος: «Τοις επιμένουσι…», Δημήτριος Λυμπεράκης, φιλόλογος από Καβάλα

γ΄ Έπαινος: «Σύλβια», Αντώνιος Αντωνίου, εκπαιδευτικός Π.Ε. από Βόλο

γ΄ Έπαινος: «Φυγή», Βασίλειος Ντόντης, εκπαιδευτικός Π.Ε. από Ιωάννινα
(ισοβάθμησαν)

Η τριμελής κριτική επιτροπή αξιολόγησης των ποιημάτων συγκροτήθηκε από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Ευριπίδη Γαραντούδη, Παναγιώτα Καραβία και την βιβλιοκριτικό-ποήτρια Μαρία Τοπάλη.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.