Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

"Μας αξίζει καλύτερο μέλλον"

Υπογράφει ο Τάσος Κοκοβίδης
Έλληνας πολίτης 
Επί 8 συνεχόμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε κηδεμονία. Βρισκόμαστε σε καθεστώς μνημονίων για χρέη που δημιούργησαν ΟΛΑ αυτά τα χρόνια, οι κυβερνώντες. "Τον λογαριασμό και την ζημιά" όμως τον φόρτωσαν στον λαό, με υπερ-φορολόγηση, με περικοπές μισθών και συντάξεων, με μείωση δαπανών στην ΥΓΕΙΑ, την ΠΑΙΔΕΙΑ, κλπ. 

Από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις ίσως η περισσότερο "ελλειποβαρής" ήταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών του Ελληνικού λαού, αφού δεν μπόρεσε να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει όχι μόνο τα εσωτερικά ζητήματα και τα προβλήματα της χώρας, αλλά και τα πολύ πιο σημαντικά, Εθνικά μας θέματα.

Ολόκληρος ο Ελληνισμός, από κάθε γωνιά της Γής, κατανόησε ότι η Μακεδονία "εκχωρείται." Όλος ο Κόσμος κατάλαβε ότι τμήμα της Ελλάδας εκποιείται από την παρούσα κυβέρνηση στα σχέδια του διεθνή παράγοντα και σύσσωμος πια, αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας, δια συλλαλητηρίων, να το αποτρέψει. 

Ο απανταχού Ελληνισμός αγωνίζεται να πείσει την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίσουν την FYROM με το όνομα ή παράγωγο που θα συμπεριλαμβάνει την λέξη Μακεδονία. Όμως, αυτό, από ότι φαίνεται, έχει ήδη συμφωνηθεί. Και απλά, ψάχνουν τρόπο, να το "περάσουν" στον λαό. Τρέχουν, να αναγνωρίσουν το κρατίδιο "μόρφωμα" στα βόρια σύνορα της Χώρας, το οποίο εξυπηρετεί συμφέροντα Τρίτων χωρών. 

Το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Εξωτερικών με το επιτελείο του, εργάζονται πυρετωδώς. Τρέχουν, να "εκχωρήσουν" την Μακεδονία. Προετοιμάζονται να περάσουν το ζήτημα αυτό, με κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Προετοιμάζονται να το περάσουν με ΝΑΙ. Όπως κάνουν πάντα. Όπως συνήθως. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Αυτοί μας εκπροσωπούν τώρα. Δυστυχώς για Εμάς. Μας εκπροσωπούν, οι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ…

Αποφασίστηκε από τους συμμάχους, και διατάχτηκε η κυβέρνηση του κου Τσίπρα, να προχωρήσει στην αναγνώριση διπλής ονομασίας που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία. Διατάχτηκαν να νομιμοποιήσουν τους Σλάβους ως Μακεδόνες. Και πράγματι, ο δουλικός ΣΥΡΙΖΑ τρέχει να το πραγματοποιήσει χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι αυτό θα φέρει σταθερότητα στην περιοχή. 

Θα φέρει σταθερότητα στα Βαλκάνια. Μας λένε, και εμείς πρέπει να το πιστέψουμε, ότι είναι προς το συμφέρον μας. Ότι είναι, για το καλό μας. Για το καλό της Ελλάδας. Μας λένε, ότι "Ξέρουν αυτοί"… Ξέρουν για εμάς, και ότι, πρέπει να τους εμπιστευόμαστε στην "έντιμη διαπραγμάτευση τους". ΟΛΟΙ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παπαγαλίζουν το ίδιο πράγμα. 

ΤΩΡΑ, είναι ο καλύτερος χρόνος. ΤΩΡΑ, πρέπει να το λύσουμε το πρόβλημα αυτό. ΤΩΡΑ που υπάρχει η διαλλακτική κυβέρνηση Ζάετς. Είναι ευκαιρία και αυτό συμφέρει ΕΜΑΣ. Λένε επίσης! μα αφού τους έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες μέχρι τώρα!, για να δικαιολογήσουν την διπλή ονομασία με τον όρο Μακεδονία που προσυμφώνησαν. Ως εκκίνηση στην διαπραγμάτευση υποτίθεται πως χρησιμοποιήθηκε η Εθνική γραμμή των κομμάτων της εποχής του 2008, που υποστήριζε διπλή ονομασία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να διαπραγματεύεται την διπλή ονομασία με αναφορά στην Μακεδονία, χωρίς όμως τους περιορισμούς στην γλώσσα, την ταυτότητα ή τους αλυτρωτισμούς της γείτονας χώρας όπως προέκυψε από τα λεγόμενα του κου Νίμιτς ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για την λύση του προβλήματος με τα Σκόπια. 

Ο κος Νίμιτς είπε ότι: «οι Έλληνες πολιτικοί συνομιλητές δεν έθεσαν θέμα Μακεδονικής ταυτότητος». Βέβαια ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος έσπευσε να διαψεύσει πιεζόμενος από το βάρος του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται να κατανοήσει ότι τα ΣΚΟΠΙΑ, θέλουν την νομιμοποίηση της ΕΛΛΑΔΑΣ. Αν τους νομιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως Μακεδόνες, τότε θα έχει ανοίξει διάπλατα τις "κερκόπορτες" της συμφοράς και των επερχόμενων δεινών για την ΕΛΛΑΔΑ. Θα αρχίσει το "γριζάρισμα" της Μακεδονίας. 

Ψελλίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… ονομασία των Σκοπίων που θα προσδιορίζεται ως Μακεδονία, συμφέρει την χώρα μας. Γιατί, θα μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και έτσι ισχυροποιείται το ΝΑΤΟ στα ΝΔ Βαλκάνια. Άρα, η ΕΛΛΑΔΑ ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει όφελος.

Και ρωτώ εγώ: τα ΣΚΟΠΙΑ, με άλλο όνομα δεν μπορούν να μπουν; γιατί θα πρέπει να υποχωρήσει η ΕΛΛΑΔΑ και όχι τα ΣΚΟΠΙΑ που στο κάτω-κάτω είναι ο σφετεριστής του ονόματος και θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και το εισιτήριο του εκδίδεται από την ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ αν ασκήσει ΒΕΤΟ τα ΣΚΟΠΙΑ δεν μπαίνουν στις συμμαχίες. Γιατί λοιπόν να κινδυνεύσει η ΕΛΛΑΔΑ για να ωφεληθούν τα ΣΚΟΠΙΑ και να μπουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Ξαναρωτώ: γιατί η Ελλάδα, ο καλύτερος σύμμαχος των Αμερικανών, θα πρέπει να παραχωρήσει μέρος της ιστορίας του; Θα πρέπει να παραχωρήσει μέρος των συνόρων του για να ευχαριστήσει τους φίλους και συμμάχους Αμερικανούς;. 

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ενταχθεί η FYROM στο ΝΑΤΟ!, παρά μόνο με το όνομα Μακεδονία; Και οι σύμμαχοι μας, έτσι μας ανταμείβουν; πιέζοντας την κυβέρνηση του Τσίπρα να αναγνωρίσει τα ΣΚΟΠΙΑ; Τι όφελος; και τι προστασία έχει η ΕΛΛΑΔΑ εντός ΝΑΤΟ, όταν μας ζητούν να αρνηθούμε την Ιστορία μας; Όταν μας ζητούν να ανοίξουμε τις ορέξεις των Σλάβων για έξοδο στον Θερμαϊκό!. 

Τι έκανε! και τι κάνει το ΝΑΤΟ, όταν ένα άλλο μέλος του, όπως η Τουρκία, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο; Η απάντηση είναι: δεν έκανε, και δεν κάνει, τίποτε απολύτως. Ούτε πρόκειται να βοηθήσει ποτέ την δουλική συγκυβέρνηση της Ελλάδας… Πολύ πρόσφατα (1-2-2018), ο Yigit Bulut, επικεφαλής των συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο θέμα των Ιμίων «Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια ακόμα και του πρωθυπουργού αν τολμήσει να πατήσει στα Ίμια». 

Και οι σύμμαχοι μας δια στόματος του νέου πρέσβη τους στην Ελλάδα, του κου Τζέφρι Πάιατ, εκφράζουν την ανησυχία τους για "ατύχημα" στο Αιγαίο. Αυτή είναι η βοήθεια τους. Η ανησυχία μήπως αποδυναμωθεί το ΝΑΤΟ με πόλεμο των δύο πλευρών…

Μετά τα Ίμια, και τους άστοχους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, του κου Κ. Σημίτη, "γκριζάρετε" και η Μακεδονία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας. Ξεκίνησε όμως παράλληλα και το ξεπούλημα της Θράκης με την νομιμοποίηση της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" καθώς την αναγνώρισαν πρόσφατα τα περισσότερα κόμματα της βουλής. 

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος είχε αποφασίσει αμετάκλητα τη διάλυση αυτού του σωματείου που αυτοαποκαλούταν Τουρκική Ένωση Ξάνθης καθώς είχε αποφανθεί πως λειτουργεί ως βραχίονας του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, και είναι χαρακτηρισμένη για την υπόγεια δράση της και τις εντατικές της προσπάθειες να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης ώστε η μειονότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων να μην αναγνωρίζεται ως Θρησκευτική, αλλά ως "Τουρκική". 

Με την πολιτική τους αυτή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραβίασε την πάγια εθνική γραμμή που υπηρετήθηκε αυστηρά από όλους τους πρωθυπουργούς από το 1986, καθώς έφερε το ζήτημα στη Βουλή και με υπουργική τροπολογία στις 9-10-2017 υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της Βουλής. Οι Αλβανοί από την άλλη μεριά εγείρουν ζήτημα Τσάμηδων και Τσαμουριάς και ονειρεύονται την μεγάλη Αλβανία που εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε λάθος χρόνο επέλεξε να φέρει τον Τούρκο Πρόεδρο στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια με στόχο την αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και μάλιστα, ως ένδειξη καλής θέλησης πριν την επίσκεψη του κου Ερντογάν στην χώρα μας, η ΕΛΑΣ συνέλαβε 9 Κούρδους στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, ως ύποπτους για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του Προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα. 

Όσοι όμως παρακολούθησαν όλα όσα διαδραματίστηκαν στην live μετάδοση στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου "πάγωσαν" ακούγοντας τον Τούρκο Πρόεδρο να βάζει τη δική του ατζέντα, να ανοίγει όλα τα θέματα που θέλει η Τουρκία, να ζητά την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάννης και μάλιστα επί Ελληνικού εδάφους. 

Αργότερα, στην κατ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό έθεσε ζητήματα της μειονότητας της Δυτικής Θράκης και της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Μετά από όλους αυτούς τους άστοχους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς στα μεγάλα μας ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, εγείρονται ζητήματα αμφισβήτησης στο κατά πόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να διαχειριστεί τέτοια ζητήματα επιτυχώς. Ο Πολίτης έχασε την εμπιστοσύνη του στην συγκυβέρνηση και νιώθει βαθιά ταπεινωμένος για όλα αυτά. 

Στις 28-1-2018 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ίμια, στο ΝΑ Αιγαίο, για να αποτίσει φόρο τιμής στους 3 ήρωες που έπεσαν Υπέρ Πατρίδος. Κοντά στις βραχονησίδες υπήρχε πολεμικό σκάφος και πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ όπως ανέφεραν αργότερα οι τουρκικές αρχές αποτράπηκε η προσέγγιση του Έλληνα Υπουργού!. 

Το πιο απογοητευτικό στην όλη υπόθεση ήταν η "σιγή ιχθύος" του Υπουργού μας. Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών δια στόματος του κου Αλέξανδρου Γεννηματά που σαφώς δεν έπεισε κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.