Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα ‘‘Πάσα στα θρανία’’ στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου

Δελτίο τύπου ΕΠΣ Κιλκίς
Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινω νικών μηνυμάτων.

Η παραπάνω δραστηριότητα θα υλοποιηθεί και στο Νομό Κιλκίς την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου.
Στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης θα μοιραστούν ειδικά σχολικά εγχειρίδια (έκδοση ΕΠΟ) και φανέλες με το λογότυπο του προγράμματος. 

Στο σχολείο θα χορηγηθούν μπάλες ποδοσφαίρου και μία φανέλα της Εθνικής Ομάδας και θα γίνουν σύντομες ομιλίες που θα έχουν ως επίκεντρο τη διάδοση των ευγενικών αξιών του αθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.