Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

"Χαιρετίζουμε τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς"

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ)
Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, έχουν βγει ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τις πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους, αιτήματα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα των μνημονίων διαρκείας, που επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια την παραπέρα εξαθλίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Είναι τα ίδια δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων.

Η αιτία που προκαλεί τα προβλήματά μας είναι κοινή, είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που υπηρετούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, καλλιεργώντας αυταπάτες για «δίκαιη ανάπτυξη» και «έξοδο από τα μνημόνια», με αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Οι κοινοί αγώνες εργατών - αγροτών - μικρών ΕΒΕ – ομάδων και συλλόγων γυναικών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα αποτελούν αφετηρία για νέους αγώνες, για την ενίσχυση της συμμαχίας μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες της υπαίθρου, σε αυτές τις γυναίκες που στην πλειοψηφία τους είναι άνεργες, ανασφάλιστες, εργάτριες γης ή εποχιακά απασχολούμενες, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής των παλιών και νέων κυβερνήσεων, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων, να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα.

Γυναίκα της υπαίθρου,

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων ή προγράμματα επιχειρηματικότητας.

Με την οργάνωση σου στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
!

Ανταμώνουμε αγωνιστικά ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στις 12:00 το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.