Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

"Φρόνιμο είναι, η κριτική σας να είναι πιο... αντικειμενική"

Απάντηση Δήμου Κιλκίς σε σχόλια της εφημερίδας ''Πρώτη Σελίδα''
Με αφορμή σχόλια της εφημερίδας ''Πρώτη Σελίδα'' με τίτλο ''Αναψυκτήριο'' και ''Ρυθμίσεις'' στη στήλη ''Είδα φως...κι ανέβηκα'' (φύλλο 1262) που αναφέρονται στη διακήρυξη εκμίσθωσης του Αναψυκτηρίου του Λόφου Αγίου Γεωργίου και στην παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δήμο Παιονίας σε αντίθεση με το Δήμο Κιλκίς διευκρινίζεται ότι:


Σε ότι αφορά τις παραινέσεις του πρώτου σχολίου σχετικά με την αλλαγή των αποτρεπτικών, όπως χαρακτηρίζονται, όρων εκμίσθωσης του Αναψυκτηρίου και τα εύκολα και συγχρόνως μειωτικά κατά βάση συμπεράσματα που στρέφονται κατά της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς για τους χειρισμούς της στο θέμα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή εξέτασε με λεπτομέρεια τις νομικές του πτυχές και εφήρμοσε ως όφειλε την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία. 


Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αριθ.253/2017) του Δήμου Κιλκίς η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε για εννέα έτη από την υπογραφή της σύμβασης ενώ σε συγκεκριμένο άρθρο (άρθρο 7 σχετικά με τη διάρκεια της μίσθωσης) προσετέθη ότι δύναται να παραταθεί για τρία επιπλέον έτη εφόσον το δηλώσει ο μισθωτής πριν τη λήξη της εννιαετίας, τηρουμένων των όρων του άρθρου 446 του κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας. 

Συνεπώς, η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προέβλεψε τη δυνατότητα χρονικής παράτασης της εκμίσθωσης και εξήντλησε κάθε δυνατότητα για την αξιοποίηση του Αναψυκτηρίου του Λόφου Αγίου Γεωργίου. Η προσπάθειά μας ευοδώθηκε καθώς στην επαναληπτική δημοπρασία εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος, στον οποίο και κατακυρώθηκε το έργο. 

Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας και χωρίς ''νομικίστικα τερτίπια''. Αντιλαμβανόμαστε ότι το σχόλιό σας εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, με στοχευμένη κατεύθυνση την απαξίωση της Δημοτικής Αρχής. 

Οφείλετε όμως κι εσείς να αντιληφθείτε αφενός ότι οι νόμοι πρέπει να κυβερνούν και είναι υπεράνω όλων και αφετέρου ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων και οι υποκειμενικές και αστήρικτες κρίσεις και σας εκθέτουν και πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία σας.

Ως προς το δεύτερο σχόλιο, σημειώνουμε ότι ο Δήμος Κιλκίς ενημέρωσε τους δημότες για τους ευνοϊκούς όρους ρύθμισης των οφειλών τους με βάση του Ν. 4483/17 και τους κάλεσε να κάνουν χρήση των προβλεφθέντων προνομίων του τα οποία αναφέρονται στην απαλλαγή των οφειλετών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτήσεων ορίστηκε η 30η Νοεμβρίου 2017.

Με τροπολογία που εισηγήθηκε στο Κοινοβούλιο ο υπ. Εσωτερικών στις 22.12.2017 παρατάθηκε η ρύθμιση των οφειλών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 σε ΟΤΑ, μεταξύ αυτών και του Δήμου Παιονίας, που εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. 

Πρόκειται επί της ουσίας για μία διευκόλυνση που παρείχε το υπ. Εσωτερικών στο πλαίσιο της οικονομικής συναλλαγής των πολιτών με φορείς της Αυτοδιοίκησης. 

Ο Δήμος Κιλκίς δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της συγκεκριμένης τροπολογίας, γεγονός που προφανώς αγνοεί ο συντάκτης του σχολίου και αφήνει με λεπτή απόχρωση ειρωνείας να εννοηθεί ότι η Διοίκηση αδρανεί.

Γι' αυτό καλό και φρόνιμο είναι, η κριτική σας να είναι πιο... ρυθμισμένη με την αντικειμενικότητα και να ασκείται και με βάση την τρέχουσα ειδησεογραφία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.