Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Οδήγηση Scooter το χειμώνα


Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autotriti.gr
Η κατηγορία των scooter είναι εξαιρετικά δημοφιλής, εξαιτίας των ανέσεων και της φιλικότητας που προσφέρουν στον αναβάτη. Παίρνοντας τις σωστές προφυλάξεις, η οδήγηση του αγαπημένου σου scooter το χειμώνα μπορεί να αποδειχθεί αρκετά πρακτική διαδικασία.

Ανεξάρτητα από την εμπειρία σας στο χειρισμό οποιασδήποτε μοτοσυκλέτας, η οδήγηση ενός scooter περιλαμβάνει ξεχωριστή προετοιμασία τον χειμώνα. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και ακολουθήστε τους σωστούς κανόνες συμπεριφοράς του δρόμου. 

Το βασικότερο μέλημα είναι το σκούτερ σας να βρίσκεται στη σωστή μηχανική κατάσταση. Τα ελαστικά πρέπει να έχουν αρκετό πέλμα και σωστή ποσότητα αέρα. Η σωστή μέτρηση γίνεται όταν είναι κρύα. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν σημάδια φθοράς. 

Οι καθρέφτες πρέπει να είναι ρυθμισμένοι σωστά, η κόρνα πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας και όλος ο φωτισμός πρέπει να λειτουργεί άψογα. Φροντίστε η μπαταρία να είναι φορτισμένη, καθώς ο κρύος καιρός μπορεί να την ξεφορτίσει. 

Η καθημερινή χρήση θα φορτίσει την μπαταρία και δεν θα έχετε πρόβλημα, αν όμως μένει για μεγάλα διαστήματα ακίνητο, συνδέστε τη με ένα φορτιστή ώστε να μην αδειάσει. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι βρίσκεται στην σωστή στάθμη. Να πλένετε συχνά το scooter και να το διατηρείτε καθαρό, καθώς η λάσπη και το χώμα είναι υπεύθυνα για την διάβρωση του χρώματος. 

Η τοποθέτηση ζελατίνας είναι μια σοφή επιλογή, καθώς προσφέρει προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Ο ψυχρός αέρας θα μείνει μακριά, όπως επίσης τα μικρά πετραδάκια και η άμμος. 

Είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας ένα βασικό σύνολο εργαλείων, που θα σας βοηθήσουν, εάν πρέπει να γίνουν μικρές προσαρμογές ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.Βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές ένδυσης θα σας κρατήσουν ζεστό και ότι φοράτε διάφορα στρώματα. 

Τα στρώματα των ενδυμάτων είναι χρήσιμα, αφού εάν νιώσετε ότι ζεσταίνεστε μπορείτε να αφαιρέσετε κάτι από πάνω σας, ενώ ταυτόχρονα θα είστε ακόμα προστατευμένοι από τα στοιχεία της φύσης. Ένα καλό σετ ισοθερμικών ενδυμάτων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την σωστή θερμοκρασία και θα σας κρατήσουν ζεστούς. Φροντίστε ώστε το μπουφάν, το παντελόνι και τα γάντια να είναι κατασκευασμένα με αδιάβροχο ύφασμα, ώστε να σας βοηθήσουν να στεγνώσετε σε βρεγμένες συνθήκες. 

Επίσης, σκεφτείτε να φορέσετε μια μάσκα προσώπου (μπαλακλάβα) ή ένα μαντήλι λαιμού ( buff), για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας ζεστό κρατώντας τον άνεμο έξω από το κεφάλι σας. Ορισμένοι αναβάτες σκούτερ χρησιμοποιούν προστατευτική ποδιά που προσφέρει επιπλέον κάλυψη και προστασία για τα πόδια. Τα κλειστά παπούτσια ή οι μπότες πρέπει πάντα να είναι μέρος του εξοπλισμού.Φροντίστε να γίνεστε ορατοί στους οδηγούς αυτοκινήτων φορώντας φωτεινά χρώματα,χρησιμοποιώντας την κόρνα και μένοντας μακριά από τυφλά σημεία. 

Τα scooter δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς και κάτω από τη σέλα υπάρχει αρκετός χώρος για να αποθηκεύσετε χρήσιμα πράγματα. Για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι, τοποθετήστε ένα πλήρες σετ αδιάβροχο κουστούμι κάτω από τη σέλα. Θα βοηθήσει αρκετά σε περίπτωση βροχής, όπως επίσης και ένα αντανακλαστικό γιλέκο. 

Διάφορα μικροπράγματα μπορούν και αυτά να βρουν χώρο κάτω από τη σέλα, αυξάνοντας την ευχρηστία του scooter.Επιλέξτε το κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας. Για οδήγηση το χειμώνα, συνιστάται ένα full face κράνος. Αυτός ο τύπος κράνος προστατεύει το κεφάλι και το πρόσωπό σας και παρέχει επιπλέον ζεστασιά. 

Βεβαιωθείτε ότι το κράνος είναι προμηθευμένο με αντιθαμβωτική ζελατίνα, καθώς θα έχετε ορατότητα ακόμα και σε καταστάσεις υγρασίας και ομίχλης. Πάντα να οδηγείτε με τον προβολέα σας για να αυξήσετε την ορατότητα.Το ιδανικό είναι ο δρόμος να είναι στεγνός και η μέρα ηλιόλουστη επειδή όμως το χειμώνα ο καιρός αλλάζει, αν ξαφνικά αντιμετωπίστε δυνατή βροχή, προσπαθήστε να φτάσετε σε ένα ασφαλές μέρος, όπου μπορείτε να περιμένετε μέχρι να κοπάσει. 

Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, κρατήστε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και οδηγείστε με απαλούς χειρισμούς. Προσέξτε για παγωμένα τμήματα του δρόμου όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, γιατί μπορεί να έχει σχηματιστεί πάγος.

Ο χειμώνας δεν είναι αποτρεπτικός για την χρήση του αγαπημένου σας scooter, αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα που θα σας κρατήσουν ζεστούς και ασφαλείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.