Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου παρουσίασε χθες, Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, δεκάλεπτο θεατρικό δρώμενο με θέμα την Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική, με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Χατζάκο και Αναστασία Τσιωμίδου.
Ακολούθησε εκδήλωση του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» με θέμα «25 χρόνια για ένα όνομα: Σκέψεις, κρίσεις και εμπειρίες σχετικά με τις εξελίξεις με το Μακεδονικό Ζήτημα». Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης, Καθηγητής ΑΠΘ, Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα».

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Zlatko Kotevfi , επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δημήτρης Παπανδρέου, Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσάνος, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δημήτρης Κούβελας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ιωάννης Χασιώτης, ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, επίτιμος Πρόεδρος του ΙΜΜΑ, ο κ. Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. ΕπίκουροςΙωάννης Χρηστίδης, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ.Στράτος Δορδανάς, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα», φίλοι του Μουσείου και πολλοί φοιτητές.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:

Γούναρης Βασίλης, Καθηγητής Ιστορίας των Νεοτέρων Χρόνων ΑΠΘ,

Βλασίδης Βλάσης, Επίκουρος Καθηγητής Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών ΠΑΜΑΚ,

Λυβάνιος Δημήτρης, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας ΑΠΘ,

Χοτζίδης Άγγελος, Ιστορικός, πρώην συνεργάτης Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης.

Συντονιστής ήταν ο Χρήστος Μανδατζής, Δρ. Ιστορίας ΑΠΘ.

Μετά τις ομιλίες έγιναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό και ακολούθησε συζήτηση για το θέμα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΜουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09.00-20.00 & Σάββατο 10:00-14:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης ξενάγησης (υπηρεσία προσωπικής περιήγησης) σε πολλές γλώσσες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.