Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικών και Μαθηματικών

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
Σύσσωμες η Στ' και η Ε' έλαβαν μέρος στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικών "Ο Αριστοτέλης" (8-3-2018) και Μαθηματικών "Ο Μικρός Ευκλείδης"(9-3-2018).
Τον διαγωνισμό Φυσικών συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Φυσικών), η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠ.Π.Ε.Θ.)

Τον διαγωνισμό Μαθηματικών διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), υπό την αιγίδα επίσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με 100(!) χρόνια ιστορίας και οι διαγωνισμοί της, στις μεγαλύτερες ηλικίες, οδηγούν στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Με δεδομένο ότι το 2018 έχει ανακηρυχτεί σε έτος Μαθηματικών (με την υπ. αρ. 6338/Δ2/16-1-2018 απόφαση του Υπουργού Παιδείας), δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε την προσπάθειά των μαθητών και μαθητριών μας και να προωθήσουμε την επιστήμη των Μαθηματικών. 

Δραστηριότητες κι εκδηλώσεις προτείνεται να διεξαχθούν στο πλαίσιο όλων των μαθημάτων κι όχι μόνο των Μαθηματικών, ώστε να ενισχυθεί η διαθεματικότητα και να αναδειχθεί η χρησιμότητα των Μαθηματικών στην καθημερινή ζωή καθώς και η σχέση τους με τις άλλες επιστήμες και τις τέχνες.

Σαν σχολείο προσπαθούμε να δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics), που είναι η πιο σύγχρονη τάση της Εκπαίδευσης παγκοσμίως κι αυτό ενσωματώνεται σε πολλά από τα αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών. Παραδείγματα φετινά είναι τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούμε «Κλίμα-Δάσος-Προσανατολισμός» (ΣΤ’) και «Επιστήμη και Αειφορία» (Ε’), όπου εμπεριέχεται και το πρόγραμμα του CERN «Παίζοντας με τα Πρωτόνια».

Η επόμενη σχετική μας δραστηριότητα θα είναι το Πείραμα του Ερατοσθένη στις 22 Μαρτίου.

Τα παιδιά αντιμετώπισαν το θέμα των διαγωνισμών με ανοιχτό μυαλό κι ενθουσιασμό και τα κατάφεραν να έχουν πολύ καλή απόδοση. Άλλο ένα δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο μαθησιακό κομμάτι στο σχολείο μας, που δίνει αυτοπεποίθηση στους μαθητές και τις μαθήτριές μας και τολμούν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε κάθε ευκαιρία και πρόκληση.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε θέματα και λύσεις.

Διαγωνισμών Φυσικών: http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/announcments/diagonismoi_fysikon_dimotikou.htm

Διαγωνισμός Μαθηματικών: http://www.hms.gr/?q=node/1346

Θυμίζουμε ότι στον διαγωνισμό Φυσικών, για την δεύτερη φάση (τον Μάιο) προκρίνονται τα δυο καλύτερα γραπτά από κάθε τμήμα, ενώ στον διαγωνισμό Μαθηματικών, στην δεύτερη φάση προκρίνονται όλοι όσοι έγραψαν 100%.

Μόλις ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών, θα ανακοινώσουμε τα ονόματα όσων προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας και βέβαια στους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, κκ. Παυλίδου Νίκη (Ε1), Μπόσκου Κατερίνα (Ε2), Μηλιόγλου Μιχάλη (ΣΤ1) και Χρα Ιωάννη (ΣΤ2), για την καλή δουλειά που έκαναν με τα παιδιά!

Ελπίζουμε το παράδειγμά μας να παρακινήσει κι άλλους να συμμετέχουν σε τέτοιους διαγωνισμούς με τόλμη και δημιουργικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.