Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Αυξάνονται οι καταγγελίες για απάτες με κλήσεις του εξωτερικού

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς σας ενημερώνουν
Σε έξαρση βρίσκεται εδώ και πάνω από έναν χρόνο η απάτη με κλήσεις από SMS και αριθμούς εξωτερικού.

Πρόκειται για νέας μορφής απάτη υψηλής τεχνολογίας αφού σχεδόν αυτοματοποιημένα στέλνονται εκατομμύρια μηνύματα ή αναπάντητες κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες. Όπως αναφέρουν σχετικές έρευνες, για κάθε 350.000.000 μηνύματα που στέλνουν, λαμβάνουν 28 απαντήσεις.

Ο ανυποψίαστος πολίτης λαμβάνει μία πολύ σύντομη αναπάντητη κλήση που δεν του επιτρέπουν να απαντήσει το τηλέφωνο. Όταν σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί πίσω συνδέεται με μία γραμμή υψηλής χρέωσης. Τα κέρδη μοιράζονται μεταξύ των απατεώνων και των τηλεφωνικών εταιρειών στις χώρες από όπου γίνεται η κλήση για την απάτη. Η συγκεκριμένη απάτη μπορεί να εκτοξεύσει τους λογαριασμούς τηλεφώνου.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής τους εξαπάτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.