Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

«Αναγκαία η πρόσθετη αρωγή της Πολιτείας προς την περισσότερο εκτεθειμένη στον χειμώνα Περιφέρεια της χώρας»

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα προς τα αρμόδια υπουργεία
"Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, στην προτελευταία θέση ως προς το ύψος της κατανομής των πόρων του προγράμματος «Εξοικονομώ II», βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, κατά την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία είναι η περισσότερο εκτεθειμένη στις πολικές συνθήκες του χειμώνα περιφέρεια της χώρας, λαμβάνει μόλις 6.662.055 €, καταλαμβάνοντας την προτελευταία θέση στον σχετικό πίνακα.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν συνεισέφερε δικά της κεφάλαια στον προϋπολογισμό του εν λόγω προγράμματος, κάτι το οποίο έπραξαν οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ II» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) καθώς και από εθνικούς πόρους, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (Ε.Π.Αν.Ε.Κ.) του Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Προτίθεται η Πολιτεία να προσφέρει επιπρόσθετη οικονομική αρωγή προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω εθνικών πόρων, προκειμένου να επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των εν λόγω κονδυλίων από τον ελληνικό λαό και να καταστεί εφικτή η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών του χειμώνα στην εν λόγω Περιφέρεια;
Προτίθεται η Πολιτεία να θεσπίσει πρόσθετα και ειδικότερα κριτήρια ως προς την κατανομή των εν λόγω κονδυλίων, τα οποία θα έχουν αφενός γεωγραφική και κλιματολογική υπόσταση και αφετέρου θα αντισταθμίζουν ενδεχόμενες κωλυσιεργίες των Περιφερειακών υπηρεσιών, ως προς την απορρόφηση των χρημάτων;"

Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.