Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση προς τιμήν των πρωταθλητριών της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο Σκάκι

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης βράβευσε σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών, τις πρωταθλήτριες της Εθνικής Ομάδας στο Σκάκι, κυρίες Άννα Μαρία Μπότσαρη, Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο των Βουλευτών.

Ο κ. Βούτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στον αγώνα για την πραγματικά ισότιμη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, που πέρασε μέσα από συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, εντάσεις, μεταβατικά στάδια και αμφισβητήσεις, στη διάρκεια πολλών δεκαετιών, επισημαίνοντας ότι «ακόμα, ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί ή ότι έχει προχωρήσει σημαντικά αυτή η προσπάθεια. 

Στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων και της έλλειψης των διακρίσεων, αλλά και στο ζήτημα της άσκησης βίας, από τη λεκτική βία και παρενόχληση μέχρι τη σωματική βία, την ενδοοικογενειακή βία, τα χιλιάδες θύματα βιασμού, ακόμα και στη νομοθετικά προοδευτική ως προς αυτά τα ζητήματα Ευρώπη και βεβαίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά είναι πραγματικότητες με τις οποίες συνυπάρχουμε», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως «θα πρέπει οι ίδιες οι γυναίκες, τα φεμινιστικά κινήματα, οι γυναικείες οργανώσεις, μέσα από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους, να θέλουν και να ενθαρρύνονται προκειμένου να θέτουν στην κοινωνία τα ζητήματα τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια οι στατιστικές για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. 

Διότι συνεχίζουμε να ζούμε σε μια κατάσταση απόκρυφη, η οποία όχι μόνο δεν βοηθάει στο να κολάζονται συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, αλλά επίσης δεν βοηθάει στο να συνειδητοποιούνται ως αυτονόητα τα δικαιώματα της ισότητας, της αξιοπρέπειας και της παρουσίας των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της ζωής».

Μιλώντας εκ μέρους των βραβευθεισών πρωταθλητριών, η κ. Άννα Μαρία Μπότσαρη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και τόνισε πως η διάδοση και η αναγνώριση του αθλήματος ως μέσου εκπαίδευσης και πολιτισμού αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, κάλεσε δε τους παριστάμενους να γίνουν στο μέλλον αρωγοί και σύμμαχοι «στην προσπάθεια να κάνουμε το σκάκι μια γέφυρα πολιτισμού και στη χώρα μας».

Μετά τη βράβευση ακολούθησε αγώνας σιμουλτανέ των μελών της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο Σκάκι, στον οποίο συμμετείχαν βουλευτές, υπάλληλοι της Βουλής, δημοσιογράφοι και παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.