Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η Marielle Franco δολοφονήθηκε

Παγκόσμια Πορεία Γυναικών Βραζιλίας
Όχι ένα λεπτό σιγής, αλλά αγώνας για μια ολόκληρη ζωή !
Η Παγκόσμια Πορεία των Γυναικών εκφράζει τη θλίψη και τη βαθιά αγανάκτηση της για τη δολοφονία της Marielle Franco, ακτιβίστριας, φεμινίστριας και δημοτικής συμβούλου του PSOL – Partido Socialisme Liberdade στην πόλη Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Πυροβολήθηκε στο αυτοκίνητό της την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Αυτή τη στιγμή του πόνου ζητούμε να διαλευκανθεί το έγκλημα και να διασφαλιστεί ότι η δολοφονία της δεν θα παραμείνει ατιμώρητη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους συντρόφους του PSOL και την οικογένεια και τους φίλους της Marielle.

Η Marielle, μια μαύρη γυναίκα από τη φαβέλα "damaré", ήταν μια αγωνίστρια εξαιρετικής σημασίας για το φεμινιστικό κίνημα στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών, των μονό-γονεϊκών μητέρων ( ήταν και η ιδία), των ΛΟΑΤ κοινοτήτων, για την πρόσβαση στην δημόσια και δωρεάν πρόνοια, και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της βίας λόγο φύλου και για την προάσπιση των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών.

Πρόσφατα διορίστηκε εισηγητής της επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση της στρατιωτικής επέμβασης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Υπάρχουν έντονες ενδείξεις ότι η δολοφονία της Marielle ήταν μια πολιτική εκτέλεση, η οποία προκλήθηκε από τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε σχετικά με τις βάρβαρες και δολοφονικές επεμβάσεις της Στρατιωτικής Αστυνομίας στις φτωχογειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο και πιο πρόσφατα στην φτωχογειτονιά Acari την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Ενώνουμε τη φωνή μας σε όσους καταγγέλλουν τη δολοφονία της Marielle ως πρώτη πολιτική εκτέλεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής επέμβασης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Είναι μια εγκληματική πράξη που σκοπό έχει να μας φιμώσει.

Καταγγέλλουμε ότι η Βραζιλία βρίσκεται σε κατάσταση στρατιωτικού νόμου, χάρη στην οποία οι φασιστικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βία δίχως όρια ενάντια στην κοινωνία μας.

Η εκτέλεση της Marielle είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού όσων αγωνίζονται ενάντια στην αυθαιρεσία της κρατικής βίας και στην ανισότητα.

Αυτή η βία έγινε επίσης ορατή την ίδια ημέρα με την καταστολή των εκπαιδευτικών στο Σάο Πάολο, που διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να καλυφτεί το υποτιθέμενο έλλειμμα κοινωνικής ασφάλισης στην πόλη.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον αγώνα που εκφράστηκε στις μαζικές κινητοποιήσεις στις 8 Μαρτίου: Απαιτούμε δημοκρατία για τη ζωή των γυναικών.

Υψώνουμε τη φωνή μας ότι δεν θα μας σταματήσουν!

Δεν θα σταματήσουμε να οικοδομούμε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία για τις γυναίκες και για όλους τους Βραζιλιάνους.

Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσει να υποστηρίζει το αίτημα για τη διαλεύκανση του εγκλήματος και θα ασκήσει πιέσεις στις αρχές που είναι υπεύθυνες για την έρευνα αυτή.

Θα πορευόμαστε μέχρι όλες οι γυναίκες να είναι ελεύθερες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.