Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Απαγορεύεται η αλιεία στη λίμνη Δοϊράνη μέχρι και την 16 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς
Απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο, για προστασία της αναπαραγωγής τους, στη λίμνη Δοϊράνη (Ελληνικό Τμήμα) και σε όλα τα ρέοντα ύδατα δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη (η απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των ανωτέρω).

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από 10 Απριλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 π.μ. μέχρι και την 16 Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 π.μ.

Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών των αλιευτικών σκαφών επιβάλλεται η απομάκρυνση από τη λίμνη όλων των αλιευτικών σκαφών και η συγκέντρωσή τους στις δυο καθορισμένες θέσεις που αναφέρονται παρακάτω η μιαδίπλα στην άλλη και να ασφαλίσουν ανά δύο.

Θέσεις συγκέντρωσης:

I) Οι βάρκες των Οικισμών Δοϊράνης Δροσάτου, Αμαράντων, Αγ. Χαραλάμπους, στο εσωτερικό του λιμενοβραχίονα Δοϊράνης προς την μεριά του Τελωνείου Δοϊράνης

II) Οι βάρκες των Οικισμών Μουριών, Αγίας Παρασκευής και Σ.Σ. Μουριών στην περιοχή της La Plaza προς την μεριά της πρώην πλωτής προβλήτας αφού προηγουμένως αφαιρεθεί ο εξοπλισμός (αλιευτικά εργαλεία, κουπιά κλπ)

Κατά παρέκκλιση της παρούσας, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από την αρμόδια Υπηρεσία, Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, μετά από σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Κιλκίς,σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Αρμόδιοι για την εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι δασικές υπηρεσίες στην περιοχή αρμοδιότητάς των.

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 9 του Ν.2040/1992).

Οι αποδέκτες της παρούσας παρακαλούνται να τη γνωστοποιήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο στους χώρους ευθύνης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.