Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη
Πέρασαν 20 χρόνια από την απώλεια του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλου Εθνικού ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Του κορυφαίου πολιτικού ταγού της νεότερης Ελλάδας χάρη στον οποίο οφείλεται εν πολλοίς – και δεν είναι σχήμα λόγου – η ύπαρξη της Πατρίδας μας αποτέλεσμα των ορθών αποφάσεων του άξιου τέκνου της Σερραϊκής γης. Το πολιτικό αποτύπωμα του οποίου είναι αναγνωρισμένο από την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.


Τα όσα έπραξε, οι ημέρες και τα έργα του, οι επιτυχίες και η πορεία του μεγάλου αυτού πολιτικού ανδρός είναι γνωστές και χιλιοδιατυπωμένες. Βουλευτής, Υπουργός, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύο φορές μάλιστα. Που ασφαλώς για φίλους και αντιπάλους αποτελούν την γνωστή πεπατημένη που πρέπει να ακολουθήσουν με επιτυχία εφόσον θελήσουν να βαδίσουν τον δρόμο της ενασχόλησης με τα κοινά. Και που ήταν όλα τα στοιχεία αυτά που δικαίως τον αναγόρευσαν επάξια Εθνάρχη.

Άλλωστε δεν είναι και πολλοί οι άνθρωποι ανά τον κόσμο που λόγω της προσήλωσης τους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στην αποστολή τους δηλαδή την υπηρέτηση του λαού τους φτάνουν στο σημείο να στεγνώσουν την ψυχή τους για να κυβερνήσουν τον τόπο τους (με δικαιοσύνη) όπως ο ίδιος ο αείμνηστος Εθνάρχης χαρακτηριστικά είχε αποκαλύψει σε μια συνομιλία του με τον Κωνσταντίνο Τσάτσο.

Ηταν τόσο μεγάλη η σημασία για τον Κ.Καραμανλή να αφοσιωθεί πλήρως στην αποστολή που του έταξε ο ελληνικός λαός έτσι ώστε να μην χωρά για τον ίδιο ο όρος ιδιωτική ζωή, η απόλαυση του να χαίρεσαι τη ζωή σου όπως εσύ επιθυμείς καλύτερα.

Και όλα αυτά γιατί ο ίδιος είχε λάβει και αποφασίσει εξαρχής ότι η προσήλωση στο στόχο του δεν αφήνει κανένα περιθώριο να στρέψεις το βλέμμα σου στις προσωπικές απολαύσεις και στην καλοπέραση εφόσον θέλεις να είσαι χρήσιμος για το κοινό καλό.

Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή πρέπει να αποτελεί για όλους τους Έλληνες πατριώτες, καθημερινή έμπνευση και οδηγό. Νιώθω διαρκή την ευθύνη να τιμώ το παράδειγμα του πολιτικού ο οποίος με την εργατικότητα, την αποφασιστικότητα, τη μετριοπάθεια, την πνευματική καλλιέργεια και το ηθικό του ανάστημα άλλαξε δια παντός τη μοίρα της Ελλάδας, καθιστώντας την ισότιμο συνομιλητή και εταίρο των κραταιών δυνάμεων του δυτικού κόσμου. Και η μεγαλύτερη τιμή για τους σπουδαίους πολιτικούς, είναι να πηγαίνουμε εμείς οι νεότεροι το όραμά τους ακόμα πιο μπροστά.

Kλείνοντας και λόγω των αποτυχημένων χειρισμών της σημερινής κυβέρνησης στο Σκοπιανό και προς τιμήν του αείμνηστου Εθνάρχη Κ.Καραμανλή χρήσιμη είναι η υπενθύμιση για τους κατοικοεδρεύοντες στην Βασιλίσσης Σοφίας (ΥΠΕΞ) της ιστορικής του αναφοράς που έχει χαραχθεί βαθιά στο υποσυνείδητο όλων των Ελλήνων - με δάκρυα και με τρεμάμενη φωνή - ότι : η Μακεδονία είναι μία και είναι, είναι Ελληνική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.