Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Κιλκίς: Πετυχημένη η εκδήλωση του ΚΚΕ για τις εργαζόμενες γυναίκες


Δελτίο τύπου ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ με τίτλο «Οι σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας και οι προϋποθέσεις ικανοποίησης τους», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των εκατό χρόνων του ΚΚΕ.


Στην εκδήλωση ομιλήτριες ήταν η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας και η Σταυρούλα Νικολαΐδου, μέλος της ΤΕ Κιλκίς.

Η Βιβή Δάγκα σημείωσε στην αρχή της ομιλίας της ότι «με την εκδήλωση αυτή τιμάμε τα 100 χρόνια πάλης του ΚΚΕ για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία, την κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου».

Απευθυνόμενη στις εργάτριες στις βιομηχανίες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, τις κάλεσε «να ανάψουν την σπίθα της οργάνωσης της πάλης και να αντεπιτεθούν μπροστά στην νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τις κάλεσε, επίσης, να αντεπιτεθούν και απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην περιοχή μας, και με αφορμή το πρόσφατο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας στην Συρία.

Τόνισε ότι οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου χρειάζεται να οργανωθούν και να παλέψουν για εκείνες τις προϋποθέσεις που θα λύσουν επί της ουσίας το γυναικείο ζήτημα, ώστε να κατακτήσουν την ισοτιμία και την απελευθέρωσή τους, την απελευθέρωση από κάθε κοινωνική ανισότητα.

Η Σταυρούλα Νικολαΐδου με την σειρά της αναφέρθηκε στην κοινωνικοταξική σύνθεση των εργαζόμενων γυναικών στο νομό, τονίζοντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτών συγκεντρώνεται στις μεγάλες βιομηχανίες και ειδικά στον κλάδο των Τροφίμων, ενώ σημαντικό συγκέντρωση γυναικών υπάρχει στην Εκπαίδευση, την Υγεία και τους ΟΤΑ.

Αναφέρθηκε στην παρέμβαση που κάνουν η εργοδοσία, διάφοροι σύλλογοι, φορείς και εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων και της Τοπικής Διοίκησης, στη συνείδηση των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, με στόχο να αποκρύψουν την ταξική πλευρά της γυναικείας ανισοτιμίας και να πείσουν ότι η ζωή που ζουν είναι μονόδρομος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκαν οι κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενες γυναίκες στα κράτη που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός, όπως στην εργασία, την προστασία της μητρότητας, την υγεία και πρόνοια, την εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών, στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου για συμμετοχή στην κοινωνική δράση κ.ά. 

Σημειώθηκε ότι αυτές οι κατακτήσεις μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για την κατεύθυνση της πάλης των γυναικών, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.