Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Κιλκίς: Πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Οι Οργανώσεις του Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την αντίθεσή τους να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στην σχεδιαζόμενη επίθεση στη Συρία, πραγματοποιούν εξορμήσεις και πικετοφορία το Σάββατο 14/4, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Οι πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία, απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας κ.ά., δεν έχουν καμία σχέση με τα προσχήματα που επικαλούνται για μια ακόμη φορά, όπως τόσες φορές στο παρελθόν.

Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς, που θα πληρώσουν με τη ζωή και τον ξεριζωμό τους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Μ’ ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό κάνει όταν αναβαθμίζει και επεκτείνει τις ξένες βάσεις στην Ελλάδα, όταν συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν "πρόβα πολέμου".

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.