Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

"Μάθημα σολφέζ" από το "Πόλις"


Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον αγαπημένο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό σύνολο «η πόλις», το διήμερο 19 και 20 Απριλίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Με τίτλο «μάθημα σολφέζ», η παράσταση συνδύασε αρμονικά, μουσικά και θεατρικά στοιχεία και κατενθουσίασε το κοινό με την αμεσότητα, την αρτιότητα και το περιεχόμενό της.

Ακούστηκαν μεγάλες επιτυχίες, αξέχαστες μελωδίες που έχουν γράψει ιστορία και έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μας, όπως: ο Ανθρωπάκος, η Ενδεκάτη εντολή, Γιαρέμ γιαρέμ, Κρίμα το μπόι σου, Ξενύχτησα στην πόρτα σου, Τι θέλεις να κάνω, κ.α.

Τα διαχρονικά τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη, που επιλέχθηκαν αντιπροσωπευτικά από την πλούσια δισκογραφία του σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, ερμήνευσαν μοναδικά με τις έμπειρες φωνές τους οι Έφη Ναβροζίδου, Ιωάννα Παγλαρίδου, Κώστας Λαφτσίδης, Κώστας Γραμματίκης και Γιώργος Χαμουρούδης. Στα φωνητικά ήταν η Νατάσα Καββαδία.

Στον επαγγελματισμό και στο άρτιο αποτέλεσμα της πολύ όμορφης αυτής συναυλίας συνέβαλαν φυσικά και οι συμμετέχοντες μουσικοί: ο Νίκος Σπυρλιάδης (κιθάρα) που είχε και την ενορχήστρωση- διεύθυνση ορχήστρας, ο Δημήτρης Ξυγαλατάς (ντραμς), ο Χρήστος Γιάκος (μπάσο), ο Γιώργος Γεωργός (μπουζούκι) και ο Αχιλλέας Σπυρλιάδης (πιάνο & πλήκτρα).

Στην παρουσίαση των κειμένων ήταν η Φιλιώ Καραλίδου, ενώ στο θεατρικό σκέλος της παράστασης, ξεχώρισε η Καλλιόπη Μητσακάκη στον απολαυστικό ρόλο της γκαρσόνας.

Το «μάθημα σολφέζ», υπήρξε μια ακόμη ιδιαίτερη μουσική βραδιά από το «Πόλις», από αυτές που πολύ συχνά μας παρουσιάζει ο δραστήριος αυτός Σύλλογος, με σκοπό να μας διασκεδάσει, να μας συγκινήσει και να μας χαρίσει τόσο απλόχερα στιγμές από το μεγαλείο της ελληνικής μουσικής.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.