Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Επιδότηση εγκατάστασης συστημάτων ενεργητικής προστασίας από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛ.Γ.Α δημοσίευσαν από κοινού την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το καθεστώς «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» που εντάσσεται στο μέτρο 5.1 του ΠΑΑ 2014-2020.

Εκδόθηκε η 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 4793/Β/29.12.2017.

Το πρόγραμμα καλύπτει:

- την αγορά υλικών και εγκατάσταση συστημάτων προστασίας αγροτικών καλλιεργειών από το χαλάζι. (Αντιχαλαζικό δίχτυ)

την αγορά υλικών και εγκατάσταση συστημάτων προστασίας καλλιέργειας Κερασιάς και Αμπέλου από το χαλάζι και την βροχή(Αντιχαλαζικό δίχτυ και Αντιβρόχινη Μεμβράνη).

Την αγορά και εγκατάσταση ηλεκτρικών αντιπαγετικών ανεμιστήρων.

Δικαιούχοι είναι:

Φυσικά πρόσωπα (μη συνταξιούχοι) ασφαλιστικά ενήμεροι που καλλιεργούν μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, ακτινίδια, ρόδια και αμπελοειδή.

Aναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών.

Ποσά επιχορήγησης
α) Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός που δύναται να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της στήριξης ανέρχεται ανά αίτηση στήριξης φυσικού ή νομικού προσώπου έως τις 100.000,00 €.

β) Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός που δύναται να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της στήριξης ανέρχεται ανά Συλλογικό Σχήμα Γεωργών έως το 1.000.000,00 €.

γ) Η μέγιστη ένταση ενίσχυσης για επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ανέρχεται στο 80% και των Συλλογικών Σχημάτων Γεωργών στο 100%.


Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 23 Απριλίου 2018 και μέχρι 25 Ιουνίου 2018 και υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων.

Για αναλυτικότερη ενημέρωσή σας, μπορείται να δείτε την πρόσκληση στην ιστοσελίδα http://www.elga.gr/files/METRO_5.1/1_PROSKLHSH_5_1.pdf
ενώ μπορείτε να στέλνεται ερωτήματα στο metro5.1@elga.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.