Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Κιλκίς: Περιβαλλοντική δράση Let's do it Greece 2018

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κιλκίς συντονίζεται με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση Let's do it Greece 2018 – Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις και αποδύεται σε μια δυναμική προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Την Κυριακή 29 Απριλίου προγραμματίζει τη Γιορτή της Ανακύκλωσης, μία εκδήλωση με παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες στον τομέα της ανακύκλωσης που απευθύνεται στους μικρούς και μεγάλους συνδημότες μας, με σκοπό να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης στο περιβάλλον και να επιλέξουν μια πιο θετική περιβαλλοντική στάση που θα βελτιώσει αναμφίβολα την ποιότητα της ζωής τους.

Η Γιορτή Ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί στην αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου από τις 11:00 έως τις 13:00 με τη συνεργασία και υποστήριξη του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς. Στο χώρο αυτό θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο και μέσα από μια σειρά παιχνιδιών ανακύκλωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων παιδιά και δημότες θα έρθουν σε επαφή με τις διαδικασίες ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους.

Ελάτε στην περιβαλλοντική μας γιορτή φέρνοντας μαζί σας μια παλιά ηλεκτρική μικροσυσκευή (ηλεκτρική σκούπα, μίξερ, σεσουάρ, ξυριστική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, φορτιστές κ.α.) για να την ανακυκλώσουμε

Και ας μην ξεχνούμε ότι με μια απλή κίνηση, που δεν απαιτεί χρόνο και κόπο πετυχαίνουμε τέσσερις στόχους!

Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα:

1ον Προστατεύουμε το περιβάλλον

2ον Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας.

3ον Πετυχαίνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων

4ον Εξοικονομούμε πόρους μειώνοντας το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.