Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Κρούσματα Ιλαράς το τελευταίο δεκαήμερο στο Νοσοκομείο του Κιλκίς

Επιστολή Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
"Με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα δηλωθέντα κρούσματα ιλαρά στην χώρα μας ανέρχονται σε 3000. Εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα καθότι δεν δηλώνονται όλα τα περιστατικά. Έχουν καταγραφεί επίσης 4 θάνατοι από επιπλοκές της ιλαράς.


Το τελευταίο δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Τα πέντε περιστατικά εξ’ αυτών είναι από καταυλισμό, οπότε υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου καθ’ ότι οι φιλοξενούμενοι του καταυλισμού δεν είναι εμβολιασμένοι. Είναι ευτυχώς όλοι καλά στην υγεία τους.

Όμως η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας είναι παροιμιώδης . Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων από τα στοιχεία που διαθέτουμε, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα και οι εργαζόμενοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου προσβολής από τη νόσο, δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας.

Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό.

Επίσης δεν διαθέτουν εμβόλια για τον εμβολιασμό του προσωπικού το οποίο δεν διαθέτει αντισώματα ιλαράς.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων λόγω οικονομικής δυσπραγίας παρακολουθούν ως θεατές την ιλαρά να εξελίσσεται και να εξαπλώνεται.

Για να γίνει έλεγχος αντισωμάτων, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα Ιδιωτικά εργαστήρια πληρώνοντας από την τσέπη τους 30-50 ευρώ!!!

Αυτά επισημάνουν οι εργαζόμενοι και του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Κε Υπουργέ,

Χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία. Δώστε ένα μέρος του υπερπλεονάσματος για να προστατέψετε τη Δημόσια Υγεία. Φτάνει πια η εικονική πραγματικότητα."

Αναφορά του ΔΣ του Σωματείου
«Εμφάνιση Κρουσμάτων Ιλαράς στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας»

Κύριε Διοικητά,

Σύμφωνα με την από 10-05-2018 ανακοίνωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης, σύμφωνα με ανωτέρω ανακοίνωση, ο αριθμός δηλωθέντων κρουσμάτων ιλαράς στην χώρα μας ανέρχεται σε 2.819περιστατικά και καταγράφηκαν 4 θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι προσφάτως υπήρχε μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης της ασθένειας στην Ν. Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς και στην Βόρεια Ελλάδα.

Κύριε Διοικητά,

Όπως γνωρίζετε, η ιλαρά παρουσιάζει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα κυρίως αερογενώς, με αποτέλεσμα να έχουν προσβληθεί από τον εν λόγω ιό και εργαζόμενοι σε κάποια νοσοκομεία της χώρας.

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα ιλαράς και πολλοί συνάδελφοι εντός και εκτός κλινικών, οι οποίοι ήρθαν αλλά και έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς στο νοσοκομείο μας, από αναφορές είναι ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Επειδή εξ αυτού του γεγονότος υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να νοσήσουν αλλά και να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους και ασθενείς (ειδικά οι ασθενείς που είναι σε ανοσοκαταστολή κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου όπως εγκεφαλίτιδα, παράλυση κ.ά.) και επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο νοσοκομείο μας για τον έλεγχο αντισωμάτων της ιλαράς, με την παρούσα και με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών και των εργαζομένων, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, ώστε να ελεγχθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με τους μολυσματικούς ασθενείς.

Επίσης, παρακαλούμε όπως λάβετε άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό πρόληψης και έλεγχου λοιμώξεων του νοσοκομείου μας για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου και όπως μας ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως για τις όποιες ενέργειές σας.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.

➤Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ ΔΩΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)
ΜΕΛΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ – (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.