Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Καταγγελία για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, προς το Υπουργείο Υγείας
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 4 στις 02-04-2018 αποφάσισε κατά πλειοψηφία δια της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ τα τρία διορισμένα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για απόφαση που αφορά την μετάταξη υπάλληλου. 

Συγκεκριμένα στην 2η συνεδρίασή του το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Γ.Ν. Κιλκίς την 28/02/2018 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την μετάταξη υπάλληλου κατηγορίας και κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σε θέση ανώτερης κατηγορίας και κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων μη λαμβάνοντας υπόψη το δυσανάλογο κενό που θα προκύψει.

Η διορισμένη πλειοψηφία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από την Τομεάρχισσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (παθολογικού τομέα) του Γ.Ν. Κιλκίς ως Πρόεδρο, την Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κιλκίς ως μέλος και τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας ως μέλος, αψήφησαν τις εκκλήσεις των δυο υπολοίπων αιρετών μελών των εργαζομένων για την δυσλειτουργία που θα προκληθεί, μην λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα ούτε τα σοβαρά προβλήματα υγείας των εργαζομένων των οποίων ο πολύπαθος κλάδος θα απομειωθεί, προβλήματα υγείας τα οποία μάλιστα για ορισμένους εξ αυτών έχουν πιστοποιηθεί από το ΚΕΠΑ.

Κύριε Υπουργέ, βεβαίως και η υπηρεσιακή εξέλιξη των υπάλληλων είναι θεμιτή, όχι όμως εις βάρος των υπολοίπων καθώς με την ανοχή αυτών και της υπηρεσίας ο συγκεκριμένος υπό μετάταξη υπάλληλος, αν και είναι ο μοναδικός άνδρας της ειδικότητας αυτής, την τελευταία 5ετία εργαζόταν για προσωπικούς λόγους σε αλλότρια καθήκοντα.

Σαφώς και δεν αμφισβητούμε την νομιμότητα της εν λόγω καταγγελλόμενης απόφασης. Όμως, δεν ελήφθησαν επ’ ουδενί υπόψη παράγοντες όπως η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, η επιβάρυνση των υπολοίπων συναδέλφων που θα προκύψει από την μετάταξη αυτή και η περαιτέρω απομείωση του ήδη φθίνοντος σε προσωπικό κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Κύριε Υπουργέ, γνώμονας όλων των αποφάσεων θα πρέπει να είναι οι αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας και όχι η αδικία και η ευνοιοκρατία που άλλωστε προκαλούν διάρρηξη των εργασιακών και συναδελφικών σχέσεων.

Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως ακυρώσετε την ως άνω απόφαση μετάταξης για την προάσπιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της υπηρεσίας μας και κυρίως για την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος."

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
: ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 
ΜΕΛΟΣ: ΔΩΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ 
ΜΕΛΟΣ: ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ 
ΜΕΛΟΣ: ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.