Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

"Κινητοποιήσεις των συνταξιούχων ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση"

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας
Χιλιάδες συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και διαδήλωσαν την Τρίτη 15 Μάη στο κέντρο της Αθήνας στέλνοντας δυναμικό μήνυμα ενάντια στο νέο «τσεκούρι» και την προκλητική κυβερνητική προπαγάνδα που το συνοδεύει.

Με τα συνθήματα «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» και «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» να κυριαρχούν στην κινητοποίησή τους, διατρανώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις νέες περικοπές, αλλά και ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων χρόνων.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων στην Αθήνα είναι την Παρασκευή 25/5, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ παράλληλα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις συνταξιούχων σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι συνταξιούχοι θα συμβάλλουν και αυτοί με τις δυνάμεις τους στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι:

-- Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

-- Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

-- Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

-- Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.

-- Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.