Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τι άλλαξε και αντέχουν τα λάδια 30.000 χλμ;

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autotriti.gr
Τι άλλαξε και αντέχουν τα λάδια 30.000 χλμ; Εσείς κατά πόσο πιστεύετε ότι τα λάδια σήμερα μπορεί να αντέξουν και για 30.000 χλμ. χωρίς αλλαγή; Πόσο ρισκάρετε τη ζωή του κινητήρα σας με βάση την εμπιστοσύνη σας σε αυτό τον ισχυρισμό; 

Εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 768 ειδικευμένων γιατρών

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.
Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Κιλκίς θυμάται»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στο Επιμελητήριο Κιλκίς το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Κιλκίς θυμάται», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Δικτύου Τοπικής Ιστορίας «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου». Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κιλκίς σε συνεργασία με την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Προκήρυξη διαγωνισμού των Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2018

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ενίσχυση και προαγωγή του Ελληνικού Θεατρικού Έργου, προκηρύσσει βάσει του άρθρου 41 του Ν. 3905/2010 και της αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΘΧ/70603/1362/145/49/ 16.2.2018 (ΑΔΑ:6ΓΤ74653Π4-ΟΒΔ) εκδοθείσας Υπουργικής Απόφασης, διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2018 ως εξής:

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 16 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΤΩΡΑ

Μετάθεση στην ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στη πρόσκληση της βιολογικής κτηνοτροφίας

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τη δράση της βιολογικής κτηνοτροφίας του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 μετατίθεται και θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 26/03/2018 έως και 16/04/2018 ώρα 23:59:59.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε ο Α. Βεργίδης στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κ. Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Ρύθμιση οφειλών για ασφαλισμένους τ.ΕΤΑΑ

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αίτησης ρύθμισης οφειλών σε έως 120 δόσεις από οφειλέτες- ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού και σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης με αριθ. οικ. 62134/4100 (ΦΕΚ Β΄4640/29-12-2017), θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου 2018.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού έως και την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 10/2018) που ισχύει από το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 έως και την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018:

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Αθήνα: Διάκριση της Ομάδας Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στον Τελικό Διαγωνισμό

Υπογράφει η Παρθένα Δουλκερίδου
Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, συμμετείχε και διακρίθηκε στον Τελικό Διαγωνισμό του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, ο οποίος διεξήχθη στην Αθήνα, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων του νομού Κιλκίς

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων του νομού  Κιλκίς όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. Η νέα Διοίκηση συγκροτήθηκε ως εξής:

Εγκαίνια έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού Χρήστου Τσιλιγκερίδη

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Με τη συμμετοχή πολλών Κιλκισιωτών και παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Δημητρίου Τσαντάκη, του εικαστικού-αρχιτέκτονα, διευθυντή του τμήματος Πολεοδομίας Δήμου Κιλκίς, Φώτη Μισόπουλου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Χρήστου Τσιλιγκερίδη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Volleyball: ΑΤΛΑΣ Κιλκίς vs ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κατερίνης


Κυριακή 29 Απριλίου, όλη η Ελλάδα σε ρυθμούς Εθελοντισμού!


Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

Από 2 Απριλίου- 29 Ιουνίου η υποβολή φακέλων των φορέων για εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις στα σχολεία

H Γενική Δ/νση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε., οι Δ/νσεις Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Π.Ε. & Δ.Ε., η Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης, η Δ/νση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, η Δ/νση Φυσικής Αγωγής και η Δ/νση Υποστήριξης Εκπ. Προγραμμάτων & Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ενημερώνουν για τα εξής:

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητά ιδιώτες συνεργάτες

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Μαΐου - Δεκεμβρίου 2018, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 15ης Μαρτίου μέχρι και την 24η ώρα της 15ης Απριλίου 2018. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο 2018.

Θεσσαλονίκη: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique στο club του Μύλου

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique εμφανίζονται στο club του Μύλου και μας προσκαλούν σε μία υπέροχη μουσική γιορτή.

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo WT στην Πάτρα

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo WT της Ελληνικής ομοσπονδίας ΕΛΟΤ ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Τόφαλος Πάτρας στις 9-10-11 Φεβρουαρίου 2018.

Στην Προεθνική Κορασίδων αθλήτρια του Αίαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Στη συγκεντρωτική προπόνηση της Προ-Εθνικής Κορασίδων (γκρουπ Βορρά) κλήθηκε η αθλήτρια Καντίδου Δέσποινα.

Δείτε Video από την παρουσίαση του βιβλίου "Χαλαμονή" του Αντώνη Παυλίδη, στο Κιλκίς


Ο Δήμος Κιλκίς, σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες", την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, παρουσίασαν το βιβλίο του Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Αντώνη Παυλίδη µε τίτλο «Χαλαµονή», την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, στις 7.30 µ.µ., στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στο Κιλκίς.