Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Οι Βεροιώτες προβάλουν τους καρπούς της γης τους. Οι Κιλκισιώτες τι κάνουν;

Πηγή: Omorfa taxidia facebook
Φωτογραφίες: Γιάννης Γεωργιάδης
Στην Ιαπωνία, κάθε άνοιξη οι ανθισμένες κερασιές αποτελούν μεγάλη τουριστική ατραξιόν. Καθώς το διαδίκτυο έχει γεμίσει με πανέμορφες φωτογραφίες από ανθισμένες κερασιές και τουρίστες να περιφέρονται ανάμεσα τους, αποτελούν εξαιρετική τουριστική προβολή. 

Εγκύκλιος για την απασχόληση συνταξιούχων λόγω γήρατος

Την εγκύκλιο εφαρμογής του άρθρου 20 του Ν.4387/16, για την απασχόληση συνταξιούχων λόγω γήρατος, υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σχολικοί αγώνες Κλασικού Αθλητισμού μαθητών/τριών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες Κλασικού Αθλητισμού μαθητών/τριών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ νομού Κιλκίς Α’Φάσης που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Κιλκίς.

ΠΕΚ: Ακόμη ένα «τίποτα» από το Υπουργείο Παιδείας

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) Κιλκίς
Άλλη μια ενέργεια χωρίς κανένα νόημα και καμιά αξία από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και από το Υπουργείο Παιδείας έγινε στις 16 Μαρτίου 2018.

Αγώνες πετοσφαίρισης μαθητών-τριών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ Κιλκίς και Πέλλας

Δελτίο τύπου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς 
Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στα Γιαννιτσά οι πρώτοι αγώνες Πετοσφαίρισης της Β΄Φάσης (Α΄Γύρος, ταμπλώ των 8, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος 2017-18 για τους μαθητές-τριες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ του Κιλκίς και της Πέλλας. 

Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Θεσσαλονίκης:

Παρεμβάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση για τον αγροτικό τομέα. Είναι δεδομένο ότι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας είναι ο πρωτογενής τομέας καθώς και η μεταποίηση. Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα:

Πολύκαστρο: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/03/2018
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων - ιδιωτικών κτιρίων και οικιών.
➤11.00: Εκδηλώσεις και στέψη ηρώων από τα σχολεία της πόλης.

Εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων των τριών υποτροφιών Γενικού ή ΕΠΑ.Λ. της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις τρεις πλήρεις υποτροφίες που έχει προκηρύξει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παρέχοντας τη δυνατότητα σε τρεις μαθητές να σπουδάσουν δωρεάν στο Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειό της. 

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Διεξήχθησαν την Κυριακή 11 Μαρτίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή όλων των εκλεκτών και επώνυμων μελών του. Μετά την κατανομή των αξιωμάτων το νέο διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από:

Δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) Σερρών

Ανακοινώνεται ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, θα κινείται σε προγραμματισμένο χρόνο σε διάφορες περιοχές των Σερρών,για το χρονικό διάστημα από 19 έως και 31 Μαρτίου 2018, ακολουθώντας τα παρακάτω δρομολόγια:

Γεωργαντάς: «Είναι επιτακτική ανάγκη να ανασταλεί η υποχρέωση αναγραφής του Α.Τ.ΑΚ.»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, απέστειλε ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή του Αριθμού Ταυτότητας του Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.).
Ακολουθεί το κείμενο της Επιστολής:

Κιλκίς: Ταχύρρυθμη εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας σε πρόσφυγες

Δελτίο τύπου Συλλόγου Εθελοντών Κιλκίς OMNES
Ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης που συστήθηκε με την χρηματοδότηση των Help Refugees Αγγλίας, με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων που βρίσκονται στο όριο κοινωνικού αποκλεισμού, ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΚΕΚ Επιμορφωτική μια πιλοτική δράση με στόχο την ταχύρρυθμη εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.

Εκδήλωση γενεθλίων Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς «Της άνοιξης τ’ αηδόνια»

Στην κορύφωσή τους και με την πρέπουσα λαμπρότητα, φτάνουν οι εκδηλώσεις εορτασμού για τα 25 χρόνια ζωής του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Ειδικότερα, η κεντρική εκδήλωση των 25ων γενεθλίων του Λ.Ε.Κ. με τίτλο «Της άνοιξης τα αηδόνια…», σε συνδιοργάνωση του Δήμου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στις 7μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Οι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης θωράκισαν τη συλλογική μνήμη του Γρ. Αυξεντίου


Τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, που πρωτοστάτησε στον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση της Κύπρου από τη βρετανική κατοχή, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στο συνοριακό φυλάκιο του Ακρίτα, απέδωσαν οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου. 

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018

Καλούνται όλοι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία να υποβάλουν όσον αφορά στους μαθητές στο Λύκειο τους και όσον αφορά τους απόφοιτους στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους Λύκειο, Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές, από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου. 

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν 30χρονο στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (18-3-2018) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 30χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα του σπιτιού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

"Επιλέγετε ηλεκτρολόγους με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος"

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς
"O Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς, επιθυμώντας να επιστήσει την προσοχή σας, θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επιλέγετε ηλεκτρολόγους που κατέχουν τη νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, διότι διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι απ΄τις αρμόδιες αρχές & επιβάλλονται πρόστιμα (εκατέρωθεν) σε περίπτωση κακής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Τα νέα του Κιλκισιακού (Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018)

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού 
Σε εξαιρετική κατάσταση ο Κιλκισιακός πέρασε με 3-0 από τα Τρίκαλα Ημαθίας, και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος έφτασε στους 33 βαθμούς. Στα δύο επόμενα παιχνίδια ο ΑΟΚ θέλει το απόλυτο για να παραμείνει στη κατηγορία.

Λαμπρή υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Εγκυμονούσας στην Κατερίνη

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Πιερίας υποδέχθηκαν την Παρασκευή 16 Μαρτίου την ιερά εικόνα της Παναγίας Εγκυμονούσας, προστάτιδας των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών.