Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τουρκία, Ευρώπη και λαθρομετανάστες

Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου


Πέρα από τα τουρκικά σήριαλ που μανιωδώς παρακολουθούν οι Έλληνες, πέρα από την συζήτηση για το αν, κατά τον κ Αντιπρόεδρο, είναι αντιπαραγωγικές οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και πέρα από τη συζήτηση για το τείχος στον Έβρο και την κατάληψη της Νομικής σχολής στην Αθήνα από κυνηγημένους λαθρομετανάστες και την εμμονή της κυβέρνησης στο χαρτί της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ στις σχέσεις μας με την γείτονα, νομίζουμε ότι θα είχε ενδιαφέρον να δουμε μία σοβαρή άποψη που έρχεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Μάλιστα από μια φωνή που χωρίς ενδοιασμούς θα τη χαρακτήριζε κανείς προοδευτική.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ Η ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ;

Γράφει ο Δημήτρης Τσεχερίδης

Φίλοι μου γειά σας με χαρά επικοινωνώ και πάλι μαζί σας μετά από τέσσερις μήνες απουσίας μου στην Κύπρο.
Δυστυχώς βρήκα επιστρέφοντας (παρά το μικρό χρονικό διάστημα! φανταστείτε την ταχύτητα των εξελίξεων)  μια Πατρίδα σε πολύ χειρότερη μοιρα και ανθρώπους πολύ πιο προβληματισμένους ,καταχρεωμένους και απελπισμένους στα όρια της τρέλας και της χρεοκοπίας χωρίς χαμόγελο πλέον και χωρίς όνειρα !
Το μόνο όνειρο που εχει πλέον ο Έλληνας είναι να τύχει το Τζόκερ και να ξεχρεώσει από τις Τράπεζες (που σημειωτέων είναι βιώσιμες από το υστέρημα και τη φορολογία του απλού κοσμάκη!) όλα τά άλλα απαγορεύεται ακόμη και να τα φανταστεί πλέον!

Ομιλία Δημήτρη Νατσιού για τους Τρεις Ιεράρχες

Ο Νομπελίστας μας ποιητής Γ. Σεφέρης έλεγε: "Τα γράμματα είναι από τις πιο ευγενικές ασκήσεις κι από τους πιο υψηλούς πόθους του ανθρώπου. Η παιδεία είναι ο κυβερνήτης του βίου. Κι επειδή οι αρχές αυτές είναι αληθινές, πρέπει να μην ξεχνούμε πως υπάρχει μια καλή παιδεία εκείνη που ελευθερώνει και βοηθά τον άνθρωπο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον εαυτό του  και μια κακή παιδεία  εκείνη που διαστρέφει και αποστεγνώνει και είναι μια βιομηχανία που παράγει τους ψευτομορφωμένους και τους νεόπλουτους της μάθησης, που έχουν την ίδια κίβδηλη ευγένεια με τους νεόπλουτους του χρήματος".

Συνέντευξη Κώστα Κιλτίδη το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 Α' ΜΕΡΟΣ

Συνέντευξη Κώστα Κιλτίδη το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 Β' ΜΕΡΟΣ

Συνέντευξη Κώστα Κιλτίδη το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 Γ' ΜΕΡΟΣ

Αποτρόπαια θανάτωση αλεπούς στη Δοϊράνη


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Κιλκίς η είδηση της βάναυσης θανάτωσης αλεπούς στην περιοχή της Δοϊράνης. Το συμβάν έχει γίνει γνωστό μετά από καταγγελία στη WWF. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρατίθενται στην καταγγελία, στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 4 το μεσημέρι εντοπίστηκε αλεπού η οποία βρέθηκε νεκρή και κρεμασμένη με δεμένα τα πόδια πάνω σε πινακίδα σήμανσης ποδηλατικής διαδρομής.

Συναντήσεις εργασίας στο πλαίσιο του «Κιλκίς 2020»


Στο  πλαίσιο υλοποίησης των προσυνεδριακών εκδηλώσεων εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ν. Κιλκίς στις 25 & 26 Φεβρουαρίου καθώς και των δράσεων της Πρωτοβουλίας Κιλκίς 2020 ανακοινώνεται το ακόλουθο πρόγραμμα συναντήσεων εργασίας (workshops) στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι ενεργοί πολίτες κι όλοι οι ενεργοποιημένοι φορείς:
Πρόγραμμα συναντήσεων (workshops):

Καταγγέλλουν τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

Για απαξίωση των πολιτών από την Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας κάνουν λόγο σε επώνυμη καταγγελία τους 16 δημότες Γουμένισσας, με αφορμή τις «αυθαιρεσίες», όπως τις χαρακτηρίζουν, του Προέδρου της σε ό,τι αφορά την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας.
Στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής: "Αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή. Εκλεγμένος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας εκλέγεται ο κος Αλίρης Ιωάννης. Πριν προλάβουμε να του ευχηθούμε «καλή δύναμη» ξεκίνησε την επίδειξη δύναμης! Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο, δεν συνεδριάζει και  δεν ενημερώνεται. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την ηγεσία... ή μήπως από τον ηγεμόνα; Ο τομέας καθαριότητας γίνεται  ο πρώτος τομέας στον οποίο η διακυβέρνηση ασκείται με αυθαιρεσία. Διορίζονται άτομα, πριν καν συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει της ορθής διαδικασίας.

Έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου για την εορταστική κίνηση

Χειρότερη από το 2009 ήταν η κίνηση της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων 2010, όπως κατέδειξε έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς. Η έρευνα του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από Πέμπτη 7 Ιανουαρίου έως Σάββατο 9 Ιανουαρίου και έγινε με συνδυαστική μέθοδο, χρησιμοποιώντας την τηλεφωνική έρευνα και τη μέθοδο της επιτόπιας επίσκεψης. Συνολικά συμμετείχαν 79 εμπορικές επιχειρήσεις.

Ημερίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με το το ΚΕΚ Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, ημερίδα με θέμα: Νόμος «ανάσα» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.