Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σήμερα σε 1η προβολή «Γιαγιά διώξε τους δαίμονες»

Σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, η Ανοιχτή Οθόνη παρουσιάζει τη μικρού μήκους ταινία «28 ημέρες πριν» και σε 1η προβολή την ταινία «Γιαγιά διώξε του δαίμονες». Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ  μεταφυσικού περιεχομένου, που είναι παραγωγή της ανεξάρτητης κινηματογραφικής ομάδας «Unefrapeproductions» τα μέλη της οποίας ζουν και δημιουργούν στην πόλη του Κιλκίς.

Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου από την 71 Α/Μ Ταξιαρχία


Χθες Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε από την 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» σε συνεργασία με τη Δ/νση Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, δενδροφύτευση στη περιοχή του δάσους «Σέιχ Σου» της Θεσσαλονίκης από 250 άτομα προσωπικό και κατάλληλα μέσα. Φυτεύτηκαν συνολικά 3.500 δένδρα σε έκταση 50 στρεμμάτων.

Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς - Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κιλκίς


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Οι διευθυντές, οι σύλλογοι των καθηγητών και τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των δύο σχολείων, σας προσκαλούν στην εκδήλωσή τους με θέμα: «Τρεις Ιεράρχες και σύγχρονη εποχή», που θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 στις 18.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς (Τέρμα παλαιών σφαγείων). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θεολογικής σχολής του Α. Π. Θ. κ. Κωτσιόπουλος Κωνσταντίνος.
                                        ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
                                        Τοπαλίδης Βασίλειος, Γουλτίδης Θεόφιλος

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παιονίας


    Καλείστε σε  ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 27 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας

Σενάριο
«Δεν με χωρίζει τίποτα με το μεγαλύτερο τμήμα του ΠΑΣΟΚ», είπε κάποια στιγμή στο δείπνο με τους δημοσιογράφους, ο κ. Κιλτίδης.  Και αποκάλυψε έναν απολαυστικό διάλογό του με τον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος τέλειωσε με τον πρόεδρό του ΛΑΟΣ να εφιστά την προσοχή του Κιλκισιώτη βουλευτή «μην βρεθεί κάποια στιγμή σε ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γ. Φλωρίδη»!
Βλέπετε, ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ, κι ένα τμήμα του να συνενωθεί στο μέλλον με το κόμμα της κ. Μπακογιάννη! Ποιος είπε ότι πολιτικά σενάρια πλάθονται μονάχα στα δημοσιογραφικά γραφεία!

Κιλτίδης: Αυτή η ιδιόμορφη περίπτωση!


Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Ο Κ. Κιλτίδης είναι η πλέον ιδιόμορφη περίπτωση στα πολιτικά πράγματα του νομού, όσον αφορά βέβαια την  πολιτική εκπροσώπησή του στο Κοινοβούλιο. Αν ανατρέξουμε ιστορικά στις πολιτικές διαδρομές των κατά καιρούς βουλευτών μας, είναι βέβαια ότι δεν πρόκειται να συναντήσουμε παρόμοια πορεία με την δική του.
Για να ξεκινήσουμε αντίστροφα, ας μείνουμε στις μέρες μας. Πρωτ’ απ’ όλα να σημειώσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για βουλευτή που εκλέχτηκε με τη Ν.Δ., στη συνέχεια έγινε ανεξάρτητος και τώρα δηλώνει ότι θα εκπροσωπεί στη Βουλή τις θέσεις του κόμματος της Ντόρας. Κι όλα αυτά σε διάστημα ενός περίπου έτους. Ταυτόχρονα, στις επόμενες εκλογές δεν θα ‘ναι πλέον υποψήφιος με τη Ν.Δ. αλλά με τη Δημ. Συμμαχία.

Κορυφαίο στέλεχος -Ανοιχτή υποψηφιότητα


Μια έντονη πινελιά στο ρευστό πολιτικό σκηνικό του νομού μας, πρόσθεσε την περασμένη Κυριακή ο Κ. Κιλτίδης. Πρώτ’ απ’ όλα ξεκαθάρισε οριστικά ότι αποτελεί πλέον στέλεχος του νέου κόμματος της Ντ. Μπακογιάννη «Δημοκρατική Συμμαχία». Και, μάλιστα, στέλεχος εκ των κορυφαίων, αφού – όπως ο ίδιος γνωστοποίησε – ανέλαβε την επιτελική θέση του υπεύθυνου για την προγραμματική πλατφόρμα του κόμματος (Συντονιστής Προγραμματικών Θέσεων)! Ταυτόχρονα ορίστηκε κι ως υπεύθυνος των κομματικών οργανώσεων Μακεδονίας – Θράκης.

«Τα κάτεργα έχουν τελειώσει προ πολλού


«Τα κάτεργα και η απλήρωτη εργασία έχουν τελειώσει προ πολλού. –Είμαστε επικίνδυνοι για τον κόσμο». Με τη σύντομη και περιεκτική αυτή δήλωση, περιέγραψε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς Λέτα Ζωτάκη, το προβληματικό υφιστάμενο καθεστώς εργασίας των ιατρών του Νοσοκομείου Κιλκίς. Παράλληλα με τις απλήρωτες εφημερίες και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, οι νοσοκομειακοί ιατροί έχουν να κάνουν τώρα και με «φασιστικές, απαξιωτικές και παράνομες» αποφάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς.

Θα σαλτάρω, θα σαλτάρω….

Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης


«Βενζίνες και πετρέλαια εμείς τα κυνηγάμε
γιατ’ έχουνε πολλά λεφτά και μόρτικα περνάμε»
Είναι ευρέως γνωστό το συγκεκριμένο ρεμπέτικο τραγούδι που γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’40 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τότε μέχρι και σήμερα. Διαχρονικό το μήνυμα που εμπεριέχει και βρίσκει πλήρη εφαρμογή κυρίως στο χώρο των καυσίμων. Θα εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ. Βέβαια την εποχή που γράφτηκε περιέγραφε την συμπεριφορά μερίδας ελλήνων πολιτών κυρίως στην περιοχή της Αθήνας όπου σαλτάροντας (πηδώντας) μέσα στα γερμανικά καμιόνια και έκλεβαν διάφορα υλικά μεταξύ των οποίων ρεζέρβες, τροχούς, τρόφιμα, ρούχα, όπλα, καύσιμα κλπ.

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα


Ερώτηση: είμαι παντρεμένη εδώ και δυο χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο έχω πάρει 15 κιλά, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι απαίσια για τον εαυτό του. Έχω προσπαθήσει να    τα χάσω με δίαιτες, αλλά δυσκολεύομαι να ακολουθήσω το πρόγραμμα μου λόγω δουλειάς. Έχω αρχίσει να αποφεύγω το ερωτικό πλησίασμα του συντρόφου μου γιατί νομίζω ότι έχει πρόβλημα με τα κιλά μου. Νιώθω πολύ άσκημα και δεν ξέρω τι να κάνω. (Μια αναγνώστρια της στήλης)

Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη ο Δήμος Κιλκίς (ακόμη)

Τεσσεράμισι ολόκληρες ώρες με μόλις 16 θέματα ημερήσιας διάταξης, διήρκεσε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Το θέμα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν αυτό της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ενός νέου  θεσμού που έρχεται από τον Καλλικράτη για να προστατεύσει τους δημότες αλλά και τις επιχειρήσεις από φαινόμενα κακοδιοίκησης και μεροληψίας από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.