Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κοπή πίτας Συλλόγου Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης


Τη μέρα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών επέλεξε να κόψει την βασιλόπιτά του ο Σύλλογος Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης, σε γνωστή ταβέρνα της πόλης. Αφού έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου για τους επόμενους μήνες, ακολούθησε έντεχνο μουσικό πρόγραμμα με τους καλλιτέχνες Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και Κώστα Παπασταματίου. Τυχερές της βραδιάς αναδείχθηκαν: από το Δ.Σ.  η αντιπρόεδρος κ. Αλεξάνδρα Πετεινή και από τα μέλη του Συλλόγου η κ. Βίκη Βογιατζή. 

Το δημοτικό μας τραγούδι στα σχολικά βιβλία

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

«Ο κόσμος μ’ απελπίζουνε /
μη μ’ απελπίζεις Θε μου/
και μη μ’ αφήνεις να χαθώ /
μεγαλοδύναμέ μου»

σκυριανό δημοτικό τραγούδι

«Συνήντησα εν Μικρά Ασία κώμην, αριθμούσαν μόλις είκοσι οικογενείας και στερουμένη διδασκάλου και ιερέως. Και όμως δεν έλιπον εξ αυτής τα δημοτικά τραγούδια, αναπληρούντα παρά τω λαώ την έλλειψιν του σχολείου και της εκκλησίας». («Το εθνικό μας τραγούδι», Β. Περσείδη).

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στην Παθολογική του Νοσοκομείου Κιλκίς


Σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών της για το μήνα Φεβρουάριο αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Συγκεκριμένα κατά τις ημερομηνίες 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου η Κλινική δεν θα εξυπηρετεί περιστατικά, καθώς δεν υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν τις εφημερίες.