Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο δήμο Κιλκίς


Καταγραφή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στα όρια του δήμου, έχει ξεκινήσει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 56 οχήματα, τα οποία αν οι ιδιοκτήτες τους δεν ανταποκριθούν στην ειδοποίηση της υπηρεσίας, θα περισυλλεχθούν μέχρι τον Μάρτιο σε συνεργασία με την αστυνομία και θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Οικονομολόγος

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την απεργία πείνας των 300 οικονομικών μεταναστών από την Κρήτη σε αίθουσα της Νομικής σχολής έγινε μεγάλος ντόρος όχι για τους λόγους και τις αιτίες που τους οδήγησαν   στην απεργία, αλλά στο χώρο που πραγματοποιήθηκε. Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και ιδιαίτερα τα μεγάλα τηλεοπτικά αφιέρωσαν σχεδόν όλο το χρόνο του κεντρικού τους δελτίου, μια ώρα παρακαλώ, στην «καταπάτηση» του  ασύλου από τους «λαθρομετανάστες», όπως τους αποκαλούσαν.

Οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς


Τους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για εξειδικευμένους τομείς ευθύνης για το έτος 2011 όρισε την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς όρισε τον Παύλο Θωμαΐδη στον Τομέα Μεταφορών, ΚΤΕΟ, Υγείας-Πρόνοιας και τον Βεργίδη Ανδρέα στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής, Πολιτικής Προστασίας.

Διήμερη εξόρμηση στο Μπάνσκο


Στις 19 & 20 Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς προγραμματίζεται διήμερη εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στο χωριό Μπάνσκο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εκδρομείς για περιήγηση και αναψυχή  στο χωριό ελεύθερα όλες τις ώρες. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν και τις δύο ημέρες το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Κλέφτες οι πωλητές λαδιού στην Κάρπη!

Από Αστυνομικούς του Α.Τ. Γουμένισσας την περασμένη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην Κάρπη, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 51 και 28 ετών αντίστοιχα. Οι δύο άντρες εισήλθαν παράνομα σε οικία της περιοχής, όπου παρέμειναν παρά τη θέληση της ιδιοκτήτριας με το πρόσχημα πώλησης λαδιού και ενώ ο ένας δράστης την απασχολούσε μιλώντας την, ο δεύτερος αφαίρεσε από συρτάρι της κρεβατοκάμαρας το ποσό των 150 ευρώ.

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς


Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 18:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, στο Δημοτικό Κατάστημα Κιλκίς. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Χορήγηση προέγκρισης για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Γνωμοδότηση σχετικά με την επιβολή τέλους χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.

Ο Επίσκοπος Μαγαδασκάρης στο Κιλκίς


Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 6:30μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Επίσκοπο Μαγαδασκάρης κ. Ιγνάτιο με θέμα «Η Ιεραποστολή στην Μαγαδασκάρη». Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση για το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία στην Μαγαδασκάρη και στην Αφρική γενικότερα.

Ώρες κοινού Δημάρχου Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας ενημερώνει ότι ο Δήμαρχος Θανάσης Λαπόρδας θα δέχεται τους δημότες: Κάθε Τετάρτη από τις 10:00π.μ. έως τη 13:00 στο παλιό Δημαρχείο Αξιούπολης. Κάθε Παρασκευή από τις 10:00π.μ έως και τις 12:00 στο παλιό Δημαρχείο Ευρωπού και κάθε Σάββατο από τις 10:00π.μ έως και τη 13:00 στο παλιό Δημαρχείο Γουμένισσας.

Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ του Συλλόγου προς όλα τα μέλη του, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «ΒΗΜΑΤΙΖΩ», στις 06 Φεβρουαρίου 2011, στο εστιατόριο «Κρίνος» - ιδιοκτησίας μέλους του Συλλόγου -  στη Γουμένισσα. Στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν περίπου 100 μέλη από όλο το νομό.

Δράσεις Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους κατοίκους των οικισμών της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς (Αργυρούπολη, Ζαχαράτο, Κολχίδα, Μεταλλικό, Ξηρόβρυση και Σεβαστό), σχετικά με τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές της, προγραμματίζει η Πρόεδρος του οργάνου κ. Βούλα Ποζίδου. Η πρώτη συνάντηση θα λάβει χώρα στο Μεταλλικό την ερχόμενη Κυριακή 13/02/2011 στις 12 το μεσημέρι, στο σύλλογο του χωριού.