Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

30 - 1.000 € θα εισπράττει ο κάθε δήμος από τις άδειες χαρτοπαιξίας!


Η χαρτοπαιξία ωφελεί σοβαρά τους δήμους! Από 30 έως και 1.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνουν για κάθε νόμιμη άδεια που χορηγούν στα καταστήματα στα οποία επιτρέπεται η χαρτοπαιξία. Τα κριτήρια είναι πληθυσμιακά, με βάση την τελευταία νόμιμη απογραφή και με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές. Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο και τι προβλέπεται σε όλη την Ελλάδα. Με διευκρινιστική της εγκύκλιο η Γενική Γραμματεία φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, διευκρινίζει πόσο ακριβώς θα πληρώνουν στον δήμο για κάθε άδεια χαρτοπαιξίας, τα καταστήματα. Να σημειωθεί ότι το «τέλος» για την άδεια διενέργειας τεχνικών παιχνιδιών  πηγαίνει κατά 90% στο κράτος και κατά 10% στον δήμο.

Ανακοίνωση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στις 27 Ιουνίου 2010, το συλλογικό σώμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από εκατοντάδες συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της Ανανεωτικής και Δημοκρατικής Αριστεράς, μέσα από την ίδρυση ενός αυτόνομου και διακριτού πολιτικού φορέα. Το σώμα αυτό ίδρυσε το κόμμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ) και ανέδειξε Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή, η οποία με πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη  ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει στο 1o  Συνέδριο το νεοσύστατο κόμμα.

Στην τελική ευθεία το Αναπτυξιακό Συνέδριο ν. Κιλκίς

Είναι γεγονός ότι ανεξαρτήτως της διεθνούς κρίσεως το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας, το οποίο βασίστηκε στην εσωτερική ζήτηση, προκάλεσε μακροοικονομικές ανισσοροπίες και στρεβλώσεις που το καθιστούν πλέον μη διατηρήσιμο αλλά και επιβάλλουν με κατεπείγοντα τρόπο την αλλαγή του. Κατ΄ αντιστοιχία, σε τοπικό επίπεδο, καθίσταται αδήριτη πλέον η ανάγκη επανασχεδιασμού ενός βιώσιμου, ρεαλιστικού, σύγχρονου και ανταγωνιστικού νέου μοντέλου ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία. Το Κιλκίς αναζητά μια νέα ταυτότητα, ένα νέο όραμα και στίγμα σε επίπεδο χωρικό, οικονομικό, κοινωνικό.

Αποφάσεις Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς

Το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, χθες κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για την μεθοδευμένη προσπάθεια αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων που απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, της έλλειψης ρευστότητας και συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στην ακόλουθες ενέργειες: